Milyen nyelveken beszélsz?
Hungáriáúl tudok, meg megértem a sakkban, az e2-e4-re dolgot, az ugyanis a kezdőállásból a paraszt lépése.
Köszönöm. Nem kell tapsolni.
16 évesen:
Angol erős B2, most haladok a C1 felé, kb 1 éven belül nyelvvizsga a cél
Olasz erős A2, nagyon könnyen megy, akár egy-két éven belül középfokú nyelvvizsga
Spanyolt, oroszt, németet és franciát tanultam de abbahagytam, ha akarnám és szánnék rá időt megtanulhatnám akármelyiket, de szerintem a spanyolból még érettségiig ellövöm a középfokot
Tehát érettségiig cél az Angol C1, olasz-spanyol B2
Életcél pedig minden nagyobb európai nyelvet megtanulni valamilyen szinten
Angol: erős középfok, 4 év gimnázium+ 2 éves okj-n nyelvóranyelvtanfolyamok/magántanár és önálló tanulás. Voltak kisebb nagyobb kihagyások így pontosan nem tudom mennyi idő lehet, talán 8 év.
Olasz: felsőfok, 16 évet tanultam. (Abból 4 általános iskolai nyelvtanulás ami csak nagyon kicsi alapot adott.) A 16 évet mostantól számoltam, a felsőfokú nyelvvizsgát azután tettem le, hogy elvégeztem az olasz minort az egyetemen. Ezután az FTMA-t is elvégeztem az olasszal, ahol szintén sokat tanultam, pedig már megvolt a felsőfok.
Spanyol: felsőfok, 5 évig csak sorozatokat néztem és külföldiekkel beszéltem, nyelvtanárral fél évet tanultam, majd spanyol szakos voltam 4 évig.
Portugál: megértetem magam Portugáliában, filmeket is megértem, de nem tudom a szintemet mivel csak nagyon keveset tanultam. Passzív tudásom nagy, aktív kicsi.
kispályás én 16 évesen már felsőfokon beszéltem kínaiul, oroszul, franciául, japánul, németül, spanyolul, olaszul, héberül, angolul és latinul
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!