Az orosz tanulás befolyásolhatja az angol kiejtésemet?
Figyelt kérdés
Amióta oroszt tanulok anyanyelvű magyarként (kb talán egy hónapja) azóta észrevettem hogy olyan mintha megváltozott volna az angol akcentusom egy része. Eddig eléggé "brit" volt, (modern RP) sokszor kihagytam a T vagy az R betűket, stb. hasonló volt a Modern RP akcentushoz, annyi különbséggel hogy (szerintem) halatszódott benne hogy nem vagyok anyanyelvű. Magasabb szinten beszélem mint középfokú, mivel már 14 éve tanulom. (szóval kb 2 éves korom óta.) most hogy elkezdtem oroszt tanulni, így kicsit máshogy hangzik. Gyakrabban felejtek el szavakat, és néha jobban kimondom az R betűt, mert ugye az oroszban nincs "silent R".
Lehetséges az hogy az orosz kicsit belezavart az angol beszédembe? Az igaz hogy az orosz kiejtésem nem túl jó, az angolom mindig magas szinten volt.
"Az orosz tanulás befolyásolhatja az angol kiejtésemet?"
Az nem. Az orosztanulás viszont igen.
2024. máj. 4. 16:48
2/7 anonim válasza:
Én már több mint 1 éve tanulok oroszul, de ilyent nem tapasztalatam. Te milyen módszerrel tanulsz?
2024. máj. 4. 17:00
3/7 anonim válasza:
Szerintem lehetséges, ha az oroszt többet hallod/használod. Nekem ismerősöm ilyen, hogy több nyelvet tanul és hallani a beszédében a másik nyelv kiejtését/hanglejtését.
2024. máj. 4. 17:12
4/7 anonim válasza:
Nem feltétlenül, inkább fordítva
2024. máj. 4. 18:11
5/7 anonim válasza:
Szerintem nem mert én még régen az angol mellet tanultam oroszt és ugyanugy jól tudtam kiejteni mind a 2 nyelvben levő szókat tehát szerintem nem befojásolja. Mondjuk ez függ az embertől hogy hogy tud alkalmazkodni a 2 nyelvnek a tanulásához tehát lehet hogy neked befojásolja de nekem nem meg biztos van olyan akinek nem.
2024. máj. 6. 18:17
6/7 anonim válasza:
Hasonlóan vagyok, bár én angolból nem vagyok azért olyan szinten, mint Te. Én magamon azt vettem észre, h oroszos szórendbe teszem a mondatokat angolul és csak nézek utána, h úristen, h tudtam ilyen angoltalanul kifejezni magam🙈 A kiejtésen én nem vettem ilyet észre, magamon, én csak az amerikai angolt értem/beszélem, a brit nekem homàlyos folt. A legnagyobb felismerésem az volt, amikor elkezdtem az oroszt, h bezzeg ez milyen szép, micsoda szavaik vannak😇 az angolt meg azóta olyan rondának hallom (pedig a német után szerelemnyelv volt az is)
2024. máj. 8. 22:37
7/7 anonim válasza:
"csak az amerikai angolt értem/beszélem, a brit nekem homàlyos folt"
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!