Hány óra tanulás kell egy nyelv elsajátításához?
Nyelvterületen vagy csak nyelvórák keretében? Nagyon nem mindegy... És akkor még az egyéni különbségekről nem beszéltem...
De ha annyira akarod, gondolj arra, hogy mi van egy jobb gimiben: 4 éven át heti 4 óra alatt aki akar, meg tud szerezni egy középfokút.
De van róla valami statisztika, csam én nem tudom, hogy kéne rákeresnem
#2 igazad van, de ez megint valahol önálló tanulással, mert néha a tanár miatt nem lehet haladni.
Én pl gimnáziumba járok, emelt német szakra, heti 5 németem van és mégis úgy érzem, hogy 12.végén max egy középfokút tudnék szerezni, nagy izzadva, úgy, hogy már általánosban is azt tanultam, szóval már van alaptudásom hozzá. 🤷♀️
"néha a tanár miatt nem lehet haladni"
Gyakrabban meg a diákok miatt...
Néha mutatnak ilyen óraszámokat mutató összehasonlító videókat, azért néha a sorrend elég meglepőnek tűnik a vége fele (nehéz elhinni, hogy mondjuk a lengyel meg a kinai olyan nagyon nehezebb lenne a magyarnál), de az elejénél valószínűeg kb stimmelhet a sorrend.
Az eszperantó lehet a legkönyebb, mert a szabályok viszonylag le vannak sarkítva és bizonyos kereteken belül szabadon kombinálhatóak, utána meg jönnek az egyre összetettebb nyelvtanú nyelvek.
Néha azt mondják egyes külföldiek,hogy a magyar meg a finn csak azért tűnik nehéznek, mert szokatlan nekik, de amúgy ha ezen túljutnak, sok dologban a maga módján már következetes, és ez valójában már segíti az embert a tanulásban. Ennek igazságát nem tudom annyira eldönteni/megitélni. Azt sejtem élmények alapján, hogy a latin meg egyes nagyon bonyolult hírű nyelvek (eszkimó) egy bizonyos pontot elérve minth áttörnének egy üvegplafont és mintha kicsit könnyebbé válnának egy bizonyos szakaszon túl.
#4 ebben az esetben az utóbbiról van szó
#5 köszönöm 😊
#6 hu, ezt jó tudni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!