Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Csak engem vesz le az életről...

Csak engem vesz le az életről az a gondolat, hogy nem tudok idegen nyelven megtanulni?

Figyelt kérdés

Nagyon sokat próbáltam, angol, német, orosz.. semmi se maradt meg, angolul úgy, hogy nem teljes a mondat hanem szavakat valahogy egymás mellé rakok úgy talán-talán valami megy, de nagy slunggal megszólalok aztán mindenki térdét csapkodva kinevet még az is aki életébe nem tanult angolt.

Sajna így jártam, el kéne fogadnom. De irigykedek azokra akik kettős identitásúak, van ismerősöm, apja orosz anyukája magyar itt élnek srác alapból 2 nyelven beszél és mivel apukája tud angolul hát úgy is tanították.. vagy vajdaság, ott szerb alap, majd a magyar és mivel filmet is néznek muszáj az angol alig van szinkron, akkor már 3 nyelv és oda se nézett mert azzal él.

Nyomasztó és értelmetlennek látom így az életem, engem még nyelviskolából is elküldtek " sajnos te nem fogsz tudni így haladni a tanulókkal ez anyagilag is jó lesz neked , majd talán késöbb gyere vissza"... ezt mondták mikor 15 voltam.. ezt az egy dolgot nem tudom elfogadni az életemben, de akár mit csinálok nem marad meg semmi azon a semminek nem nevezhető tudás foszlányon kívűl.

Tapasztaltatok ilyet, hogy valami nem megy, és bánt?

2024. ápr. 22. 01:43
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Lehet hogy a tanár tanít szarul.
2024. ápr. 22. 08:30
 12/15 anonim ***** válasza:
52%
A nyelvérzék olyan dolog, mint a zongoratudás. Veleszületett tehetség kérdése, ezzel nem tudsz mit kezdeni, nagy szenvedések árán talán eljutsz egy középfokig, nézz sok filmet angolul meg olvass könyveket stb. Persze aki még kisgyerekkorban megtanul idegen nyelven, annak szerencséje van, de sokan tinikor után teljesen elvesztik ezt a képességet. Nekem három felsőfokú nyelvvizsgám van, felnőttként is könnyen tanulom a nyelveket, nincs titka vagy trükkje a dolognak, egyszerűen nekem ehhez van tehetségem, másnak meg máshoz.
2024. ápr. 22. 09:52
 13/15 anonim ***** válasza:
49%

érdemes lenne elmenni egy gyógypedagógushoz, h. nézze meg, h. diszkalkulia, diszlexia fennáll-e.

én diszes vagyok, diszkalkulia, és nem tudok nyelvet megtanulni, miközben egyetemi diplomám van, amit csak azézt kaptam meg, mert eltörölték a nyelvvizsga-kötelezettséget.

azt sem javaslom, h. ennyi nyelvbe belekapj, pl. az orosz rohadt nehéz.

maradj az angol mellett, egyre koncentrálj, de előbb nézesd meg magad.

2024. ápr. 22. 12:40
 14/15 anonim ***** válasza:

A hangszer igaz. Gitározni kezdtem tanulni 17-18 évesen, magántanárhoz jártam, de nem tudott ráállni a kezem, folyton rosszul fogtam le az akordot, ha játszottam nagyon kellett koncentrálnom, elég rossz is volt hallgatni engem, behangolni se tudtam ahogy tanították, pengettem, tekergettem, mondtam na ez szerintem így mar jó lesz, elkezdtem játszani, aztán jöttek, hogy ú de el van hangolva a gitárom. 1-2 év után fel is adtam, más meg a net segítségével már pár hét múlva simán játszik dalokat, ahogy meglát egy gitárt, elkezdi pengetni és igazi éneklős bulit csinál. 🤷‍♀️

A nyelv meg más nalam. Más a gimit vegigszenvedte, hogy nem tud két szót összerakni, én meg gyorsan megértettem mindent. Talán a portugál volt, ami nyögvenyelősen ment, de ott is megértettem mindent, csak nehéz volt saját kútfőből írnom efy levelet vagy folyékonyan beszélni.

2024. ápr. 22. 12:58
 15/15 A kérdező kommentje:
Az vagyok, diszes nem is érettségiztem angolból.
2024. ápr. 24. 09:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!