Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan tanuljak meg angolul?

Hogyan tanuljak meg angolul?

Figyelt kérdés

Nagyon régóta próbálkozom, többször belefogtam, de egyszerűen nem megy. Nektek hogy sikerült ez?

És vajon egy fél év alatt fel lehet készülni egy középszintű nyelvvizsgára?

Most valahol A2 szintnél tartok.

ápr. 21. 07:41
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
9%
#10 Való igaz, hogy írásban is tudni kell kommunikálni, viszont aligha találkoztam olyan emberrel, akinek az angol nyelvtudása szóban kiváló, írásban pedig hibás (leszámítva persze a typo-kat, de az bárkivel megesik). Az önéletrajzba pedig pont azt hazudik ezzel kapcsolatban bárki, amit akar, ha az a kifejezett célja, hogy bejusson az interjúra. Talán ehhez nem kell zseninek lenni.
ápr. 21. 20:19
 12/23 anonim ***** válasza:
Duolingo nem rossz
ápr. 22. 07:55
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

"Az önéletrajzba pedig pont azt hazudik ezzel kapcsolatban bárki, amit akar"

Azért a HR-esek se teljesen hülyék... Vannak, akik az "hazugságaikat" alá is tudják támasztani nyelvvizsga-bizonyítvánnyal, mások meg nem, így akik nem, azok eleve hátrányból indulnak.

ápr. 22. 16:28
 14/23 anonim ***** válasza:

"az kb mind csak az ott vett párbeszédeket képes felfogni, ha valami kicsit is eltér"

Miért, ha tankos játékból tanul angolul, akkor vajon nemcsak a tankos játékban hallott párbeszédeket képes felfogni? Térjél már észhez. :D

ápr. 22. 20:27
 15/23 anonim ***** válasza:
36%

"Miért, ha tankos játékból tanul angolul, akkor vajon nemcsak a tankos játékban hallott párbeszédeket képes felfogni?"

Azért mondtam, hogy több, szórakoztató helyről.

Ha esetleg adott tankos játékban más játékosokkal még kommunikálnia is kell, még jobb. Tudod, kellemeset a hasznossal.

De látom, leginkább csak kötözködni szeretnél.

ápr. 22. 20:38
 16/23 anonim ***** válasza:
46%

"Hogyan tanuljak meg angolul?"

Egyet tudnék tanácsolni: jól.

ápr. 23. 08:29
 17/23 anonim ***** válasza:
60%

7/16

Hát sztem ebben nagyot tévedsz.

Egyedül felhoztam magam erős középfokig, aztán tavaly elmentem egy olyan angoltanárhoz, aki Angliában élt.

Fura volt picit, hogy amerikai angolt használok, mert britet kb. gimi óta alig hallottam, de rögtön felsőfokra akart küldeni, annyira felhoztam magam úgy, h könyvet nem is láttam, csak filmeket, dalszövegeket. Vannak kisebb hiányosságaim, meg vissza kellett vennem a szlengből, de nyelvtanom teljesen rendben van.

Viszont nagyon rossz tapasztalatom volt az olyan nyelvtanárokkal, akik kb. iskolában kívül alig foglalkoztak angollal: mintha 10-20 évvel ezelőtt tartanának.

a kérdésre válaszolvaű. úgy semmiképp ne tanulj, ahogy iskolában mondják. Pl. ismeretlen szavakat mindig kapcsolom vmihez: színonima, hasonló alakú szó, dalszöveg.

A nyelvtant hasonlóan tanultam meg. Pl. minden igeidőre írtam egy példát dalszövegből, filmből.

Emelett fórumozok angolul és szinte csak angol nyelvű videókat nézek.

ápr. 26. 10:13
 18/23 anonim ***** válasza:
#17 nagyon nagy ostobaságokat hadoválsz itt. Még hogy nem is láttál könyvet, de pontosan tudod, melyek az igeidők és mit fejeznek ki. :D És teljesen rendben van a nyelvtanod. :D
ápr. 26. 16:14
 19/23 anonim ***** válasza:

17., eleve gimiben is tanultál, te magad mondod. Ott pedig volt tanár is, könyv is. Így futottál neki a B2 szintű vizsgának, ami sikerült is - de ebben simán benne van az is, hogy akkor te már nem csak éppen hogy B2 szinten voltál, hanem annál magasabb szintű tudásig is tanár és könyv segítségével jutottál el (csak épp akkor még nem próbálkoztál a felsőfokú vizsgával). És csak utána volt az, hogy "könyvet nem is láttál, csak filmeket, dalszövegeket" - vagyis mondjuk B2+ szintről C1 szintre sikerült eljutnod "csak" ezek segítségével (bár nyilván nem csak ezeket használtad akkor sem, hanem mindazt a tapasztalatot, rutint, stb., amit a gimnáziumi évek alatt is szedtél össze).

"úgy semmiképp ne tanulj, ahogy iskolában mondják. Pl. ismeretlen szavakat mindig kapcsolom vmihez: színonima, hasonló alakú szó, dalszöveg."

Iskolában tanítok és mindig mondom a diákoknak (nyilván nem én egyedül, hanem gyakorlatilag az összes nyelvtanár), hogy kapcsolják a szavakat valamihez, pont úgy, ahogy mondod. Akkor? Akkor az én diákjaim úgy semmiképp ne tanuljanak, ahogy az iskolában mondom nekik? :DD

"Emelett fórumozok angolul és szinte csak angol nyelvű videókat nézek."

Ezeket is mondom a diákjaimnak, meg még többet is: azt, hogy minél több mindent csináljanak angolul, minél több időt szánjanak arra, hogy az angol nyelvet használják. Akkor is azt tanácsolod nekik, hogy úgy semmiképp ne tanuljanak, ahogy az iskolában mondom nekik? :DD

ápr. 26. 16:42
 20/23 anonim ***** válasza:

19:

Nem írtam olyat, hogy gimiben tanultam meg középfokon, csak h tanultam ott angolul. a gimiben messze voltam a középfoktól, pont ezért írtam, amit írtam. alapok kivételével gyakorlatilag semmit nem tanultam meg, sőt az osztálytársaim sem, pedig teljesen átlagos gimibe jártam. aminek természetesen a hozzállásunk volt az, ahogy azt el szokták mondani a tanárok (irónia).

Ha te valóban így tanítasz, az dicséretes, de sztem te pontosan tudod te is, hogy az angoltanárok nagy része a szódolgozatnál tart és 2 percet nem beszél a diákjaival angolul. szóval igazából totál feleslegesen magyarázod a bizonyítványt.

Ahogy azt is, hogy az átlag angoltanár kiejtése is hagy némi kivánnivalót maga után.

"Akkor is azt tanácsolod nekik, hogy úgy semmiképp ne tanuljanak, ahogy az iskolában mondom nekik? :DD"

Érdekes, hogy a szövegértéssel is hadilábon állsz, de azért milyen gőgösen beszélsz.

Látod, nálunk (mérnöki terület) pont emiatt tartják sokan semmirekellőnek a tanárokat: átlagos képességek, rohadt nagy pofa, közben meg az ÁTLAG gimiben még középfokút sem képes lerakni a diákok.

ápr. 26. 17:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!