Melyik nyelv a nehezebb? Orosz vagy olasz?
Az orosz, mert ragozó nyelv. Az olasz az angolhoz hasonlóan nem ragoz, így az könnyebb. Cserébe viszont az oroszban csak 3 igeidő van, míg az olaszban jó sok.
Ha viszont a hasznosságot nézem, akkor én inkább az oroszt tanulnám már. (Van C1-em olaszból.)
Már ne is haragudj 3as, de az olasz igenis ragoz. Vegyük csak a legalapabbat, a létigét. Essere:
E/1 io sono
E/2 tu sei
E/3 lui/lei é...
És akkor még sorolhatnám. Gyakorlatilag minden igét rengeteg féleképpen el lehet ragozni. Igeidőkből viszont valóban sok van.
Ennek ellenére én az olaszt ajánlanám, kérdező. Sokfelé beszélek, gyakorlatilag a 4-ik legelterjedtebb nyelv a világon. És a ragozások stb ellenére nem is olyan bonyolult nyelv, a hangzása is szép.
Micsoda kérdés! Oroszt 8 évig tanultunk, olaszt 2 év után középfoku nyelvvizagát tettem. Oroszt semmit nem 5udok. Az olaszban könnyü volt a kiejtés, magyarnak főleg, 1-2 különbség van csak. Nyelvtana szerintem könnyű
az igeragozás kicsit nehezebb. 3 év után felső foku nyelvvizsgám lett, idegenvezető voltam. Hangzásra az olasz egy szép, dallamos nyelv, az orosz....hát ne mondjak véleményt, dolgoztam oroszokkal is, de ők sok hangot még a magyar nyelvben is torzitották.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!