ECL, TECL vagy PITMAN nyelvizsga? Esetleg más?
Nekem TELC-es és KITEX szakmai nyelvvizsgám van. A PITMAN-t is ismerem, úgy tudom az nehezebb a TELC-nél.
A párom is most készül nyelvvizsgázni (neki is a diplomához kell), és valami olyat olvasott a neten, hogy 2009-től már nincs arra lehetőség, hogy külön kiállítsanak bizonyítványt szóbelire és írásbelire. Ezt nem tartom logikusnak, de mi is tovább érdeklődünk, hogy van ez pontosan. Ha valamit megtudunk még írok.
Amúgy csak egy tanács, szerintem a középfok A-ra menj (szóbeli), mert az alapfok C-n azért el lehet csúszni az írásbelin.(párom is így járt)
Sok sikert!
Petranova
A Pitman akkreditációját visszavonták, úgyhogy ezt hagyd ki a számításból! Ugyanígy a Pannont, Trinity-t is.
Szerintem egy Origo közép A lenne a legegyszerűbb, már ha szóban jobb vagy, mint nyelvtanban. Én Dunaújvárosban csináltam most novemberben (vidéken lazábbak), elég egyszerűen ment, csak magamról kérdeztek, mindenki 35-40 pontokat kapott, 42-től van meg, és még hozzájön a labor. Nekem még 5 pont kellett volna, és 11 lett.
Én úgy emlékszem, hogy a TELC-nél a magnóhallgatás az írásbeli része volt, mikor én csináltam. De ezt nem mondom 100%-ra.
Petranova
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!