Ha angolul nézem a filmeket könnyebben megtudom tanulni az angolt?
Szerintem attól függ, milyen nyelvi szintről indulsz, és úgy általában milyen a nyelvérzéked. Meg az sem mindegy, milyen angol kell neked és mire. (pl. figyelj arra, hogy ne csak amerikai filmeket nézz.)
Ha viszonylag kezdő vagy, javaslom a rajzfilmeket, amelyekben egyszerű szavakat és kifejezéseket használnak, tisztán, helyesen, érthetően szólalnak meg a szereplők. Egyszer esetleg nézd meg magyar felirattal, de utána a feliratot is állítsd át angolra, úgy lesz az igazi. Látod és hallod is egyszerre a szöveget. Ha már jól megy, kikapcsolhatod a feliratot, vagy válts nehezebben érthető filmekre.
a 2. válaszolóval nem értek egyet.
6éves koromban kezdtem el németül tévézni, 2év alatt megtanultam elég jól, 10évesen boldogultam egyedül egy német családnál (1hétig) és ma 16 éves fejjel anyanyelvi szinten megtanultam (bár sztem inkább már 14 évesen)
angolul tavaly szeptemberben kezdtem el tanulni. januárban megnéztem a himym első 5évadát angolul, a 6. évadot már szinte teljesen értem mostanában:)
sok sikert!
Harmadik válaszoló, te a 16 évesek "öntudatával", a magad szempontjából nézed a világot, ami a kérdezőnek ez nem adja meg a választ.
A gyerekek könnyebben tanulnak nyelveket és más módszerekkel, mint a felnőttek, ez nyilvánvaló. A kérdező nem említette, hogy ő hány éves, de nyilván nem 6. :)
S aki felnőttként kezdi el egy nyelv megtanulását, annak nem lesz elég, hogy filmeket néz. Főleg ha mondjuk munkához kell neki a nyelvtudás, esetleg még csak nyelvvizsga előtt áll. Neked gyerekként biztos elég volt, amit a tévéből tanultál, neki nem biztos, hogy elég lesz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!