Miért érzem azt, hogy ha megtanulok németül, akkor több leszek?
Szeretem a nyelveket, németből is nyelvvizsgát szeretnék tenni. De valahogy ezzel a nyelvvel máshogy vagyok, mint a többivel.
Elképzelem magam, amint már meggazdagodtam, és tekintélyes öregemberként írok egy könyvet német nyelven, és valahogy olyan, mintha Nietzsche, Goethe vagy Luther Márton lennék.
Mintha nemesebb lelkű lennék, ha elsajátítom ezt a nyelvet.
übermensch leszel tőle🫡
nem tudom én sosem szerettem,olyan katonai-gazdasági nyelvnek tűnt nekem mindig is,nem lehet vele viccelni jópofizni.ha elsajátítod akkor lehetőségek nyílnak meg előtted úgyhogy több leszel egy kicsit.
Igazad van, értéktelen vagyok. De török felfelé, mint a talajvíz, van tehetségem, akaraterőm, ebből a szemszögből meg értékes vagyok. Minden nap fejlődöm.
Egyébként meg attól függ, ki mit tart értéknek. Nagyon sokan értékesnek tarthatják a bölcsészdiplomát, de az az én szememben nem érték, mert úgy vélem, azt bármelyik 100-as IQ-val rendelkező egyén el tudja végezni.
Az én szememben egy emelt szintű, matek/fizika érettségi többet ér, mert oda már több kakaó kell, azt az utca embere nem tudja megírni.
Abszolút.
Nietzsche hatalmas példaképem. Sírni fogok az örömtől, mire eljutok arra a szintre, hogy eredetiben olvashatom a műveit. 😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!