Tudok lengyelül. Ha lengyelekkel beszélek, nem értenek mert szerintük a számneveket nem ragozom jól, hogyan tudhatnék javítani eten?
Dwustu-Dwesto vagy siedem vagy siedmy- nem mindegy.
Tysiac= 1000 után megint Genetív egyes, lágy szótő mintára.
Ez nekem ijesztő a lengyelben.
Aby, zeby, moglbismy, moglbysmy.
Hol van a különbség?
Köszönöm szépen a segítséget
Én a helyedben írnék a moderátoroknak, hogy ezt a kérdést a közoktatás, tanfolyamok kategórián belül tegyék át a Nyelvtanulás alkategóriába, tehát ide:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__nyelv..
Ott nagyobb eséllyel találsz olyan, aki lengyelül tud és ismeri a lengyeleket.
Jelentettem, hogy hátha átteszik oda, de ha nem, akkor szerintem írj nekik mailt és esetleg kérd meg, hogy lehetőség szerint töröljék a válaszokat, mert eltévesztetted a kategóriát és a hozzá nem értő emberek csak poénkodni jöttek ide és így csakis haszontalan hozzászólásokat írtak és félsz, hogy emiatt a jövőben a kérdésre már nem is fogsz hasznos választ kapni, mert mindenki viccnek fogja venni.
Szóvá teszik, h nem jól ragozol? Hm, ez érdekes. Én is tudok vmennyire lengyelül, meg oroszul is, de mikor beszéltem velük, mindig megértettek, és egyszer nem tették szóvá, h sz@r a ragozásom, pedig tudtam, h nem mindig jó.
Ha javítani akarsz ezen mégis, akkor seggelés:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!