Hát most tíz percet nem fogok végignézni a kedvedért...
Mi a konkrét kérdésed a present continuous-szel kapcsolatban és milyen szinten vagy?
Nem kell 10 percet végignézni, de ha megnézed az első három percet az is jó. Ellenkező esetben felesleges válaszolni a kérdésre.
Nincs konkrét kérdésem, csak az érdekel, hogy akik jól tudnak angolul, mit gondolnak e magyarázatról.
Nem tudom, milyen szinten vagyok. Elölről kezdtem az angol tanulást, jelenleg a harmadig igeidőmnél tartok. Present spimple, simple past, present continuous
Engem már rögtön az elején elveszített: kántinyúsz????
Aki a continuous szó kiejtését kántinyúsz-nak hiszi, annak elég hiányos az angoltudása, ezért a szememben teljesen hiteltelen a tanítása. Vajon mit tud még rosszul?
A continuous kiejtése magyaros közelítéssel: kön-TIN-ju-ösz. Négy szótag, hangsúly a másodikon, az N-et és a J-t külön ejtik, nem NY-nek, hiszen szótaghatár van köztük.
A felvételen egy Amerikában élő tanárnő van, aki az ELTE-n szerzett spanyol, angol és francia nyelvből diplomát.
Ezek alapján nehezen hihető, hogy a kiejtése rossz...
"Amerikában élő tanárnő van, aki az ELTE-n szerzett spanyol, angol és francia nyelvből diplomát. Ezek alapján nehezen hihető, hogy a kiejtése rossz..."
Mert aki Amerikában él, annak nem lehet rossz a kiejtése? :DDD
Én is az ELTE-n végzett, angol szakon diplomázott tanárnő vagyok. Lehet, hogy tegnap települtem vissza Amerikából, vagy holnap fogok kivándorolni. Azt miért befolyásolná a kiejtésemet?
Alapból hadar, és - szerintem ennek kapcsán is - lenne még mit fejleszteni az angol kiejtésén is.
Te is hallhatod, hogy tényleg 4 szótag, mégpedig úgy ejtve, ahogy az 5. írta, ő meg nem úgy ejti, na.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!