Kérdés az angol felsőfokú nyelvvizsgáról?
Sziasztok! Az egyetem miatt idén kell letennem az angol felsőfokút.
Van egy B2-m, amit még a gimiben csináltam meg majdnem egy évtizede. Azóta nagyon sokat fejlődött a nyelvtudásom, lett diplomám is, ahol rengeteg angol tudományos szakirodalommal dolgoztam.
Három fontos kérdésem lenne:
Fogalmam sincs, hogy melyik vizsgát érdemes letenni, ECL, TELC, ORIGO? Mi a különbség?
Érdemes mindháromnak nekifutni? Úgy vagyok vele, hogy valamelyiket csak sikerül megírnom, csak az számít, hogy legyen meg a vizsga.
A neten annyiféle vizsgahelyszínt látok, honnan tudhatom, hogy melyik lesz a jó? Nekem a barátaim még a gimi alatt csinálták meg a felsőfokút, tök egyszerűen, mert a tanárok ismerték őket és jófejek voltak. Itt Budapesten nem tudom mi a helyzet, vannak olyan helyszínek, amiket érdemes kerülni?
Felesleges három helyre jelentkezni nyelvvizsgára, ha magabiztos nyelvtudásod van. Egy bőven elég, arra készülj fel tisztességesen és meglesz.
Én az euroexamnél csináltam, van ingyenes felkészítő tanfolyam és lehet gyakorolni korábbi vizsgafeladatokkal. Plusz ha nem vagy biztos a sikerben, van lehetőség próbavizsgára befizetni (ami szerintem pénzkidobás).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!