Alap kérdés segéd igéket mikor kell használni? Angol nagyon kezdő
Figyelt kérdés
Most kezdtem angolul tanulni
segéd igét (is,are)
Pl (our cat) ilyenkor miért nem kell ?
márc. 8. 18:29
1/10 anonim válasza:
Az is are nem segedige hanem letige. Mar kevered. Az our cat nem mondat hanem egy szo (macskank)
2/10 A kérdező kommentje:
Ja oké kösz
márc. 8. 18:49
3/10 anonim válasza:
Miért keverné, van az is, are-nak segédigei szerepe is.
4/10 anonim válasza:
Is/are csak mondatokba kell, a mi macskánk viszont nem mondat. De ha azt mondod, hogy a mi macskánk aranyos, akkor abba már kell az "is". Ez így érthető?
5/10 anonim válasza:
Our cat is small. Azért is, mert a cat egyesszámban van, tehát nem az érdekes, hogy kié (our), hanem hogy micsoda (cat).
Our cat is small.
Our cats are small.
My cat is small.
My cats are small.
7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm így már értem
márc. 8. 19:53
8/10 A kérdező kommentje:
https://www.youtube.com/live/0op4wU14AFE?si=8x50MwuEoI0Vx04k még találtam 40 perces videót is róla
márc. 8. 20:09
9/10 anonim válasza:
"Is/are csak mondatokba kell"
Mi van ma, rosszindulatú félrevezetők napja? Dehogy csak mondatokba kell. Kell a progressive-be is, meg a szenvedőbe is.
10/10 anonim válasza:
Kérdező, ne hagyd magad összezavarni mindenféle progressive meg szenvedő szövegekkel. Csak a tudásukat fitogtatjának egymásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!