Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Szülők! Mit vártok el egy...

Szülők! Mit vártok el egy magán angol tanártól?

Figyelt kérdés

Mi az a hozzáadott érték, ami miatt heti rendszerességgel beíratnád általános iskolás / gimnazista gyermeked angol órákra?

Milyen pluszt adjon a tudáson felül a szolgáltatás?

1 óráért hány forintot tudnál rászánni?

Gondolkodom angol nyelv oktatásán, és mielőtt belevágok, szeretnék tàjékozódni.

Ez nem hirdetés, de az alábbiak szerint tennél nálam egy próbát?

28 éves, felsőfokú és üzleti nyelvvizsgával rendelkező, élete során rengeteg magán és közoktatási angol órán részt vett nő vagyok. Minden nap felsőfokú, üzleti angolt beszélek a munkahelyemen. Lelkesedem a gyermekekért, az egyéni szellemi kapcsolatért és a személyre szabott magyarázatok adásáért. Türelmes vagyok.

Előre is nagyon köszönöm!

2024. febr. 28. 20:57
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

1. Kerüld a rengeteg leckét. Néha a tanárok elvesztik a kontrolt a leckeadáskor, pedig ez a legfontosabb része. Ha a gyerek csinál 1-2 feladatot, akkor benne is marad nagyjából, hogy mi volt, mit csinált. Ellenkező esetben, ha feladod neki az 1. feladattól az 532-ig, akkor csak nekiül, halad-halad, arra figyel, hogy legyen vége és amikor megkéred, foglalja össze, nem megy neki, mert nem a tartalomra figyelt.

2. Kerüld a túl bő szókincset. Hidd el, jobban bennenmarad, ha kis mennyiséget adsz a kezébe és gyakorlod vele feladatokon át, társalgás közben, mint hogy hétről hétre 10000 új szót tanul, amiből jó, ha emlékszik kettőre. Legyen benne a szó úgy, hogy ő ezt folyamatosan használja, akkor hosszútávon megjegyzi, ne csak egy vaskos szólista egyik szava legyen, amit bemagolt muszájból, aztán pár hét múlva elfelejti.

3. Ne akarj mindent megtanítani azonnal. Mindig taníts meg egy alapot és adj hozzá csak egy kicsit, hogy minden lépést biztosan értsen, ne az legyen, hogy rohamtempóban haladtok előre, de meg se érti a felét, keveri a dolgokat.

4. Mivel gyerekről van szó, próbálj arra is figyelni, hogy nekik nincs olyan türelmük vagy figyelőjük, mint a felnőtteknek. Általában nem is önszántukból vannak ott. Nekem is van felnőttként olyan óra, amikor tömör-száraz nyelvtsn van és lekapcsol az agyam, hát milyen lehet egy gyereknél. Próbálj a feladatoknál valami kreatív játékszerűt csinálni vele, ami ébren tartja a figyelmét.

2024. márc. 6. 17:22
 12/15 anonim ***** válasza:

"Ha a gyerek csinál 1-2 feladatot, akkor benne is marad nagyjából, hogy mi volt, mit csinált."

Gyereke válogatja... Vannak, akiknek 1-2 feladat eleve kevés ahhoz, hogy egyáltalán elővegyék a házit, hiszen annyit lemásolni a többiekről óra előtt semeddig se tart...

2024. márc. 6. 18:32
 13/15 anonim ***** válasza:
12, de nem magántanítványról van szó? Lehet félreértettem a kérdést. 🤔
2024. márc. 6. 18:42
 14/15 anonim ***** válasza:

Ja, az igaz, csak azt hittem, az, hogy

"Néha a tanárok elvesztik a kontrolt a leckeadáskor"

mindenféle tanárokra vonatkozik.

2024. márc. 6. 18:55
 15/15 anonim ***** válasza:
12, viszont abban egyetértek, hogy csoportos órán a lecke nem mindig a gyakorlást szolgálja, lásd a példa is amit írtál. Egy felnőttnél más, nyílván egy felnőtt aki elmegy önszántából egy nyelviskolába tanulni, nem olyan mimt egy gyerek aki muszájból bemegy pl a gimis órára, mert kötelező és gyorsan lemásolja a leckét az egyik gyerekről, hogy ne kapjon hf hiány egyest vagy kisegyest vagy nem is tudom mit kapnak manapság a gyerekek (mi angolon pl sima egyest kaptunk, ha jól emlékszem, bár a gimis emlékeim már homályosak).
2024. márc. 6. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!