Van értelme felsőfokút nyelvvizsgát csinálni angolból, vagy a lényeg, hogy minél jobban tudjak beszélni?
Igazából azért akartam menni magántanárhoz, mert gondjaim voltak a beszéddel.
Középfokút régen letettem, az utóbbi években rengeteget tanultam egyedül.
Most egy kisebb nyelviskolába járok egy tanárnőhöz.
Neki is elmondtam, hogy a beszédemet szeretném minél jobban fejleszteni.
1. óra órán azt mondta, hogy sokkal jobb vagyok, mint várta, viszont szeretné, ha mennék nyelvvizsgára, náluk az a szokás.
De munkahelyen/külföldön nem hiszem h bárki érdekelne, van e felsőfokúm, csak hogy tudok-e beszélni.
Nem mondom, hogy nem fejlődik a beszédem, mert valamennyire igen, a nyelvtanom is, viszont borzasztó sok időt elvesz az, hogy feladatokat oldunk meg, vizsgafeladatokra készülünk, miközben a beszéden kívül nincs problémám mással, és már 8000 ft egy óra.

1/11
"Ha valahova kell a nyelvvizsga, akkor menj."
2/11
"Amíg úgy látod, senkit nem érdekel, van-e nyelvvizsgád, ne menj!"
A kérdező kommentje:
"Érdemben csak az 1-es válaszolt a kérdésre, a többi mind ökörség."
A 2. legalább annyira érdemben válaszolt, mint az 1.
És ez a két legjobb tanács szerintem is.
Amíg nincs rá szükség, addig minek? Fölösleges pénzkidobás meg időpazarlás. Amikor majd szükség lesz rá, akkor kell menni, ugyanis jobb helyeken az sem mindegy, hogy mikori nyelvvizsgád van: nem arra lesznek kíváncsiak, amikor mondjuk 35 évesen munkát keresel, hogy mennyire tudtad a nyelvet 16 éves korodban, hanem arra, hogy 35 évesen milyen szinten vagy.
És azt is ki kell deríteni, hogy milyen típusú nyelvvizsgát várnak el, mert ha neked mondjuk euroexam van, a kinézett oktatási intézmény vagy munkáltató viszont mondjuk toefl-t vár el, akkor az euroexammel kitörölheted. ;-)
Amíg viszont csak olyan munkahelyekre pályázol, ahova kevesen, így minden jelentkezőt behívnak interjúra, hogy ők maguk állapítsák meg, hogy elég jól beszéled-e a nyelvet, addig tényleg tök fölösleges a papír.

"Papírja bárkinek lehet róla."
Ha így lenne, lenne is róla papírja mindenkinek. A helyzet viszont az, hogy nincs mindenkinek - még akkor sem, ha elmegy nyelvvizsgázni, ugyanis vannak, akik megbuknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!