Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Valaki nem akar népszavazást...

Valaki nem akar népszavazást kezdeményezni, hogy ne kelljen nyelvvizsga a diplomához?

Figyelt kérdés
2010. okt. 24. 17:37
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Ma már a legtöbb középiskolában, még szakközépben is van nyelvoktatás. Ingyen, a tankönyvet kell megvenni csak. De azt a többi tárgyból is meg kell venni.

Aki azt hiszi, hogy egy nyelvvizsga letétele utáni felejtés egyenértékű azzal, ha valaki soha nem tanulta a nyelvet, az nagyon téved, mert a lappangó ismeret gyakorlással előhívható, míg a soha nem is létezett nem...

Ami pedig a legfontosabb: egyes területeken nem kell a nyelv a munkához. Nem kellett hozzá tegnap, nem kell hozzá ma. De mi van, ha holnap már kell? Mi van, ha egyszer csak váltani kell, ha arra jössz rá, hogy milyen kár, hogy akkor, amikor még volt rá lehetőséged, időd, energiád nem tanultál? Senki sem lát a jövőbe, ami viszont tény, hogy egy kis országba születtünk, egy ritkán beszélt nyelvvel - kénytelenek vagyunk tehát megtanulni valamilyen másik nyelven is.

2010. okt. 25. 15:38
 12/14 anonim ***** válasza:
75%
Lány vagyok, műszaki szakközépiskolában tanultam, még csak nem is gimiben. 4 éven keresztül ott volt a nyelv óra, ennyiből csak össze lehet hozni a nyelvvizsgát. A másik, hogy régen a diplomás ember értelmiséginek számított, egy értelmiséginek pedig illik legalább egy nyelvet beszélnie az anyanyelvén kívül, másfelől hasznos mindenféle területen tanulónak. Ha pl. villamosmérnök lennék nem fognám arra, minek kell, külföldön megszedném magam. Vendéglátásban szintén hasznos. Bölcsészeknek meg főleg. Viszont abba belegondolva, ha most anyukám elszeretne menni diplomázni, munka mellett levelezőn a nyelvtanulást elég nehezen menne neki. De mint előttem fent mondták, a nagy többségre kell inkább fókuszálni, így is diplomagyár vagyunk, így ezt a próbatételt nem találom túlzásnak. A nyelvvizsgaközpontok meg más tészta....
2010. okt. 25. 19:55
 13/14 anonim ***** válasza:
Ha nagy a többség, akkor a kisebbségeknek nincsenek jogaik. Értem már!
2010. okt. 25. 23:17
 14/14 anonim ***** válasza:

Most ennyi erővel szüntessünk meg pár nehéz tárgyat az egyetemen, mert vkinek nem megy...

Ne a színvonalat vigyük már lejjebb basszus:S

Hanem mondjuk legyen normális nyelvoktatás a középsulikban, lehessen ingyen nyelvórára járni egyetemen, esetleg ingyen/olcsóbban nyelvvizsgázni...

2010. okt. 25. 23:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!