Melyik az a nyelvvizsga, amely valódi tudást mér?
Az ilyen magasfokú nyelvvizsgák, mint a Cambridge-i, nem valók (még) nekem. Az origo kamunak tűnik, hiszen kétnyelvű (könnyű). Az ECL viszont már vagány, mivel egynyelvű. Az a baró, amikor full idegen nyelvén van minden.
De nem vagyok jártas a témában. Magyarországon az ECL-nél van jobb?
Egy középszintű érettségihez viszonyítva mennyire nehéz?
Az IELTS ha jól láttam, akkor 2 évig érvényes. Ennek nézz utána, mert annak nincs értelme, hogy most csak úgy leteszed és később nem tudod használni.
[link] Itt van róla leírás.
Én ECL-en voltam, ott a fogalmazás és a szövegértés nem volt vészes, a hallgatás inkább. Nem azért mert magát a szót, mondatot nem értette az ember, hanem akkora volt a háttérzaj plusz motyogott is az ember. Azt nem tudom, hogy ez a legjobb-e.
$6
A nyelvtanfolyam ma már teljesen felesleges az angol esetében. Minden fent van az interneten.
Semmi újat nem tudnak mondani
Egy rakás videó van fent az interneten ahol végigveszik a 12 igeidőt magyarul.
Leírásokból is Dunát lehet rekeszteni.
Felesleges a tanfolyam. Marha drága, amit ott elmondanak, azt megtalálod a neten is.
"amit ott elmondanak, azt megtalálod a neten is"
Most írtam, hogy nem. :D
Azt el tudom fogadni, hogy B2-ig elegendő az így összeszedett tudás. Fölötte nem. Csak B2-ig meg hatszor annyi időt jelent az összefüggések egyedül megtalálása ahelyett, hogy elmondják. És az idő, mint tudjuk, pénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!