Megéri újra elkezdeni az olaszt?
Második idegen nyelvnek elkezdtem korábban tanulni az olasz, majd nagyjából fél év utána abbahagytam, úgy láttam, hogy hiába könnyű nyelv, sosem fogom használni.
Ami viszont most hangzásilag stb. nagyon megtetszett az az orosz (/és a szerbhorvát) nyelv.
Olaszból nagyon sokminden megmaradt még, sorozatok, szövegek esetén rengeteg minden megértek.
Megéri újra nekikezdeni az olasznak és gyorsan megcsinálni egy B2-es nyelvvizsgát vagy inkább feküdjek rá az oroszra (vagy szerbhorvátra) és igaz több időmbe telik, de abból csináljak nyelvvizsgát?
"O maga orta, hogy soha nem fogja hasznalni."
De nem tudhatja előre, hogy mi lesz a jövőben, hiába írta.
Amíg nem beszél valaki egy idegen nyelvet, nyilván nem is használja. De minél jobban beszéli, annál inkább észreveszi, hogy mennyi mindenre jó - és egyre inkább használja is. Az olasszal is így lesz. Ha egyelőre nem is tudja, hogy mire lesz jó, minél inkább beleássa magát, annál inkább rájön majd, annál inkább megtalálja pl. az interneten is a számára nagyon is hasznos olasz tartalmakat, meg máshol is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!