Hány óra aktív japán tanulás kell ahhoz, hogy megpróbálhassak elkezdeni beszélni és használni a nyelvet, akár csak alapszinten, és mennyi a közép és a felsőfok?
"Hány óra aktív japán tanulás kell ahhoz, hogy megpróbálhassak elkezdeni beszélni és használni a nyelvet"
Ez egyszerűen csak bátorság kérdése: akkor kezdheted, amikor elég bátor vagy hozzá. Akár most azonnal.
#2 de hogy mennyi idő, hány óra aktív tanulásra van szükségem ahhoz, hogy ne csak bátorságom, hanem szókincsem is legyen hozzá
#1 tényleg csak annyi?? :O
Latin betűs nyelveknél nekem 5 nyelvvel van tapasztalatom. Általában 2 év után tudok valahogy beszélgetni, és 3 év alatt viszonylag jól, ezt napi kb 1.5 órás tanulással, nem nyelvvizsga orientált módszerrel. A megértés az meg sokkal előbb kialakul, mint a beszéd.
Japán mivel bármi európai nyelvtől távol áll, és nem is latin írásmód, ha fogadnom kéne valakivel, mikorra beszélem jól, azért legalább 5 évet mondanék, vagy többet.
De az sem mindegy, hogy mekkora a nyelvnek való kitettséged. Ha kint élsz japánban, ez sokkal gyorsabb lesz, mint ha itthon például animékből akarsz megtanulni.
#5 voltam, most az animét csak példaként hoztam. Én duolingo helyett beszereznék egy ilyet: [link]
A duolingo csak kontextus nélküli mondatok gyűjteménye. Alapszavak tanulására jó, esetleg tudod mondani, hogy a Medve nem fiú, meg hasonlók, de a kezdeteken túl azt nem ajánlanám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!