Angol B2-ről C1-re otthoni tanulással?
Angol C1-es szint hogyan érhető el B2-es nyelvvizsga után egyedül otthoni tanulással? Filmek, sorozatok nézése, szótárazás stb?
Megugorható egyébként egyedül vagy tanár kell hozzá mindenképp?
"Megugorható egyébként egyedül vagy tanár kell hozzá mindenképp?"
2 felsőfokú nyelvvizsgám is van úgy hogy egyetlen alkalmat sem pazaroltam nyelvtanárra, az a gyenge képességűeknek való. Másfelől mi értelme annak hogy egy nyelvtanárral begyakorlod az adott nyelvvizsga típusfeladatait aztán sikerül a felsőfokú nyelvvizsgád de éles helyzetben ha kommunikálnod kell pl: egy üzleti tárgyaláson vagy konferencián akkor nem tudod kifejezni magadat? Sok ilyennel találkoztam a munkám során akik C1-es nyelvvizsgával rendelkeztek de a kifejezőkészségük 0 volt, a szaknyelvhez sem értettek... Legjobban pont hogy saját magad tudsz felkészülni ha kellő időt szentelsz a gyakorlásra és fejlődésre.
4-es, CSAK a nyelvvizsgapapírról szólt a kérdés, nem nyelvtudásról.
A kettő nem ugyanaz! :)
Azt mondják, hogy a Gaál Ottó féle kreatív nyelvtanulás felsőfokú anyagával lehetséges. Nekem megvan, de még nem szántam rá magam.
Egy barátom viszont szinte évente csinált meg egy új felsőfokút otthoni tanulással, munka mellett, tanár nélkül.
Van aki tudja hogyan kell egyedül nyelvet tanulni, és nyelvvizsgázni.
És sokan vannak akiknek nincs seggük hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!