Ha megtanulom a Erwin Tschirner Angol szókincs könyvet (kb. 4000szó) És Nyelvtanból a Grammar In use Fifth Edition. Elég egy b2 nyelvizsgára? Mennyi szót kellene tudni ,hogy nagyjából megérts mindent?
Ha bemagolsz egy szótárat meg egy nyelvtankönyvet, attól még nem tudod az adott nyelvet, meg sem tudsz szólalni.
A B2-es szinthez nem csak szókincs kell (eleve nincs olyan, hogy X szó kell hozzá), hanem megfelelö nyelvhasználat, beszédkészség is.
Ha már így akarsz tanulni, próbáld meg a példamondatokat megtanulni, mert önmagában, kontextus nélkül 4000 szó az sokra nem vezet.
Ha tudod használni amúgy mindet, akkor valószínűleg elég egy b2 es nyelvvizsgára.
Összehasonlításként azt szokták mondani, hogy 2000 szó elég arra, hogy a dolgok 80% át megértsed. De nem túl nehéz olyan 10 szavas mondatot szerkeszteni, amiből ha 2 szót nem ismersz, akkor elvész az értelme.
Az sem mindegy, hogy mondjuk turistaként akarsz e elboldogulni, mert arra úgy kb elég, ha nem akarsz mély eszmefuttatást másokkal, csak étteremben rendelni, megkérdezni, hol a mosdó, ilyesmi, vagy mondjuk angol nyelvű irodalmat szeretnél olvasni.
Összességében, ha ügyes vagy, akkor elég nyelvvizsgára, de tudni kell használni, önmagában egy szólista az kevés.
"azokat a szavakat amik nincsenenek a szótárban, azokat hogy fogod megérteni, tudni használni?"
Azok nélkül remekül ellesz, ha 4000 egyéb szót tudni fog nyelvtannal együtt.
4# Pont ez a B2 előnye, elolvasol egy mondatot, amiből nem ismerős kb 1-3 szó, de a szövegkörnyezet alapján ki tudod találni/megtudod érteni a mondat jelentését. (Behelyettesítős feladnál lehet gáz egyedül, de szerintem olyan bonyolult szavakat nem szoktak kérni)
Kérdező# Nem tudom milyen szinten vagy most, ha kezdő akkor szerintem ne kapkodj vele, ha esetleg gyenge b1 felé, akkor szerintem kezdj el b2 típusú feladatokat megoldani, azokból szerintem többet tanulhatsz, mint szavakat magolva.
Ja és ne magolj szavakat, olvass sokat angolul, amit nem tudsz fordítsd le.
Olvasasnal lehet hogy kibogozza amit nem ert, de hogy tudja majd a 4000 szo melle kinyogni ami nincs a szotarban?
Hulye kerdes - hulye valaszok.
Mintha be tudna magolni 4000 szot. 🙄
"hogy tudja majd a 4000 szo melle kinyogni ami nincs a szotarban?"
Pl. úgy, hogy körülírja abból a 4000 másik szóból néhánnyal.
“Mennyi szót kellene tudni ,hogy nagyjából megérts mindent?”
A leghülyébb kérdés.
Egy nyelvtudás nem szószám szerint megy.
“Mennyi szót kellene tudni ,hogy nagyjából megérts mindent?”
Gondolom, magyar az anyanyelved. De attól még magyarul sem értesz mindent, csak nagyjából mindent. Hány magyar szót ismersz?
Meg ugye: egyáltalán mit nevezzünk szónak egy ilyen összeszámláláskor? Ha ismered azt is, hogy "szék", azt is, hogy "széket" meg azt is, hogy "széken", akkor három szót ismersz vagy csak egyet? :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!