Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ha az ember angolt tanul, de...

Ha az ember angolt tanul, de a magyar logika szerint akarja szerkeszteni a mondatokat, akkor abból nem lesz igazi nyelvtudás?

Figyelt kérdés
2023. nov. 4. 19:24
 1/9 anonim ***** válasza:
78%
Hát nem. Az igazi nyelvtudás ott kezdődik, hogy nem az anyanyelvedet fordítod át angolra, hanem ugyanazt a gondolatot angolul, angolosan fejezed ki, és közben eszedbe sem jut, hogy magyarul másképp mondanád.
2023. nov. 4. 19:30
 2/9 A kérdező kommentje:
Yes, this is understanding, for me. Well, than I practice english every day. The way the very long, but I can do it.
2023. nov. 4. 19:39
 3/9 A kérdező kommentje:

Underatandable-t akartam írni, de mindegy.

Köszönöm a választ.

2023. nov. 4. 19:40
 4/9 anonim ***** válasza:
89%

Nem kötekedésből, de muszáj kijavítanom a kettes kommentet mert bántja a szemem. Feltételezem hogy azt akartad írni hogy "Megértem. Akkor minden nap fogom gyakorolni az angolt. Hosszú út áll előttem, de sikerülni fog".

Understandable. Well, then I'm going to practice my English every day. It's a long road ahead, but I can do it.

2023. nov. 4. 20:07
 5/9 A kérdező kommentje:
Sziasztok, semmi baj, bírom az építő jellegű kritikát, és köszönöm.
2023. nov. 4. 20:10
 6/9 anonim ***** válasza:
53%

Szia,

a mellett, hogy #1 nek abszolút igaza van, adnék még egy tippet:

Nézz ilyen csatornákat, ami angol nyelvről, nyelvtanulásról szólnak, mert egyrészt adnak jó tippeket, másrészt rengeteg angol nyelvű videó.

https://www.youtube.com/@Thelinguist

https://www.youtube.com/@LucaLampariello

Ilyenekből akkor tanulsz, ha azért legalább a 70%-át érted a szövegnek, de ezek pont nyelvi csatornák, lassabban beszélnek, tisztábban, és nem használnak bonyolult kifejezéseket, vagy elmagyarázzák.

Ha ezeket már kb 100% ban érted, érdemes keresni olyanokat, amiket angol anyanyelvűek készítenek angol anyanyelvűeknek, mert ott kb úgy beszélnek, ahogy az utcán hozzád is beszélnének Angliában, vagy akárhol, ahol angolul beszélnek.

Ha ezeket még nem érted minimum 70% ban, akkor azt fel kell hozni olyan szintre, lehet könyvekkel, tanfolyamokkal, stb. Nekem nyelvtanulásban (indulásban) a Pons sorozat jött be, annak is a kezdő sorozata, kb 15 ezer Ft, de felhoz egy olyan szintre, ahonnan már el lehet indulni.

Videókat érdemes angol felirattal nézni, ha nem értesz egy szót, lássad, mi volt az, és utánanézhetsz.

2023. nov. 4. 20:40
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Én csak kiegészíteni szeretném az egyest és a hatost.

Szerintem érdemes nagyon rövid mondatokkal kezdeni, de azt már az angol logika szerint felépíteni. Nem pedig úgy, hogy egy hossz magyar mondatot lefordítasz szavanként, mert akkor megmarad ez, hogy magyarul gondolod ki.

Amit én használok nyelvtanulásra az a bbc learning english oldal.

2023. nov. 4. 20:48
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a tippeket!

Az ajánlott YouTube csatornákat is meg fogom nézni.

Amúgy nemrég ezt néztem:

[link]

2023. nov. 4. 21:10
 9/9 anonim ***** válasza:
0%

"Ha az ember angolt tanul, de a magyar logika szerint akarja szerkeszteni a mondatokat, akkor abból nem lesz igazi nyelvtudás?"

Dehogynem. Mindenki így kezdi, aki nem kicsi korában kezdi. Csak nem kell abbahagyni. Gyakorlás kérdése az egész.

2023. nov. 4. 22:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!