Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mennyire elterjedt a német...

Mennyire elterjedt a német nyelv tanítása manapság az iskolákban?

Figyelt kérdés
Én 1998-ban kezdtem az iskolát, akkor ritkaság volt az angol mint idegen nyelv, a többség mind németet tanult (zala vármegye). Tudom, a legtöbb iskolában alap az angol nyelv manapság, de tanítanak németet is? Mik a tapasztalatok? Ha szülő vagy beiratnád a gyerekedet olyan osztályba ahol németet tanítanak? Ha ez a cél akkor miért?

2023. okt. 7. 15:18
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
50%

"a "megye" és "vármegye" kifejezés párhuzamosan volt használva sokáig"

Évszázadokon át.

"utóbbi kikopott"

Nem magától!

[link]

A Magyarságkutató Intézettel állsz vitában, nem velem.

2023. okt. 8. 09:50
 12/12 MJozsi44 ***** válasza:
57%

Szerintem ujra visszajon. A Nyaok honlapjan vannak statisztikak, hogy csokken a nemet nyelvvizsgazok szama(is).

De a legtobb nagy nyelv haszontalan. Az angolt beszelik mindenhol alapszinten, de szerintem eleg kevesen mennek Fekete-Afrikaba franciaul beszelni, vagy Del-Amerikaba spanyolul(vagy az USA-ba)

2023. okt. 9. 21:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!