Milyen végzettséggel lehet matematikát idegennyelven tanítani magyar iskolákban?
Én úgy tudom, hogy kétféle lehetőség van:
a) matematika és idegennyelv szakos tanári diploma (pl. matematika-német szakos tanár)
b) matematika szakos tanári diploma + idegennyelv-szaktanári végzettség (pl. matematikát német nyelven oktató szaktanári diploma)
A válasz(oka)t előre köszönöm!
Miért akarsz te matekot magyar iskolában németül oktatni?
Nem elég ha magyarul szenvednek a diákok? Sokan még magyarul is alig értik meg a matekot, nem hogy egy tanult nyelven.
Pl. azért, hogy megtanuljanak azon a nyelven? Tudod, mint amikor külföldön élsz, és kénytelen vagy mindent az ottani nyelven megérteni és kommunikálni.
#4,#5
Én csak azt mondom, hogy ha még magyarul se értik meg a matekot a gyerekek, akkor minek erőltetni idegen nyelven nekik? :'D
Meg a legtöbb matekórán tanult dolgot nem is használod a hétköznapokban, legfeljebb ha olyan a munkád.
De hagyjuk felőlem gondoljátok azt, hogy minden is jobb ami nem magyarul van. :)
Én meg azt mondom, hogy még mindig nem érted. A kéttannyelvű iskolák lényege az idegennyelv tanítása. A legjobban úgy tudod megtanulni, ha mindent ezen a nyelven kommunikálsz, amit csak lehet.
Az, hogy neked kínai a matek, és magyarul sem megy, a te privát problémád. Aki már alapszinten képes egy nyelven komunikálni, az képes a matematikát is azon a nyelven tanulni. A matek készség pedig független a nyelvi készségtől.
"Meg a legtöbb matekórán tanult dolgot nem is használod a hétköznapokban, legfeljebb ha olyan a munkád."
Ugyanez elmondható az irodalomra, történelemre, biológiára, fizikára, kémiára, földrajzra, ének-zenére, stb.
Úgy tűnik, nálad nagyobb a probléma. Te az iskola lényegét nem érted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!