Milyen ifjúsági vagy egyszerűbb könyvet ajánlanátok angol nyelven, amely elősegíti a nyelvtanulást?
Nyelvvizsgára készülök és azt olvastam az interneten, hogy jó módszer a szókincs gyarapítására, ha egyszerű nyelvezetű szórakoztató irodalmat olvasunk.
Az lenne a kérdésem, hogy aki fejlesztette már így a szókincsét, milyen könyveket olvasott?
"Charlotte's Web" - E.B. White
"The Giver" - Lois Lowry
(Anne Frank's Diary) - Anne Frank
"The Hunger Games" - Suzanne Collins
"The Fault in Our Stars" - John Green
"Harry Potter and the Sorcerer's Stone" - J.K. Rowling
Nem érdemes pénzt kiadni rájuk, tele van velük a net, és így még jobb is, mert hallod is a szavak kiejtését:
https://www.youtube.com/results?search_query=oxford+bookworms
Én most W. Bruce Cameron kutyás könyveit olvasom angolul.
Ha szereted a kutyákat ajánlom.
Egyszerű érthető nyelvezet izgalmas sztorik. A kutya szemszögéből mutatja a világot.
A Dog's Way Home, A Dog's Purpose pl jók.
Nyelvvizsgára készülés az általában nem egy több éves folyamat, ha van 2 hónapod, akkor ugyan nem sok hasznos szót nyalsz fel a könyvekből. Egy párszáz évvel ezelőtti tengerjárós kalandregényből a tarcsvitorla nyilván nagyon hasznos lesz a nyelvvizsgán. Szerintem felkészülés címén egy politikai lapot és egy ismeretterjesztő lapot olvassál. Mint például a Guardian meg a National Geographic.
Könyveket csak olyanokat olvasok, amelyek tetszenek, ezt ajánlom amúgy neked is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!