Meg lehet tanulni németül B1 szintre úgy, hogy minden nap tanulom legalább 1-2 órát egyedül meg hetente legalább 2x nyelvórán, úgy, hogy régen tanultam?
Kb. 6 éve középiskolában tanultam németet, de ott nem állt nekem össze úgy, mint az angol, pedig amit feladtak mindig könnyen megtanultam szavakat, mondatokat, kifejezéseket, nyelvtant és használni is tudtam feladatokban, de beszélni nem beszéltünk sosem. Most így 25 éves fejjel elkezdtem újra, egyelőre egy alapfok lenne a cél, aztán utána rá pár évre egy B2.
Nekem igazából az a bajom, hogy most is, ha felszólít az órán a tanár akkor dumálok, de nem helyesen, például "im" helyett "in"-t mondok meg ilyenek meg nem jut eszembe hirtelen a nyelvtan csak elkezdek beszélni és belekavarodok az egészbe, pedig tanulom folyamatosan, de már valahogy már nem megy olyan jól, mint régen, az angol meg 8-10 évesen mérföldekkel egyszerűbb volt. Meg abból is probléma van nálam, hogy mivel hasonlítanak szavak az angolra, így azonnal összekeverem az egészet és egy ilyen angol-német katyvasz jut eszembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!