Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Aki angol tanári szakot...

Aki angol tanári szakot végzett, az segítene nekem a tanári proficiency vizsgával kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Az ELTÉ-n fogom letenni a proficiency vizsgát. Ehhez szeretnék segítséget kérni korábbi evekbol. Bármilyen tananyagot tudnátok küldeni, ami ahhoz segítség, hogy sikeres legyen a vizsga? Természetesen bármelyik tanári szak felkészítési anyaga hatalmas segítség lenne!
2023. szept. 29. 11:50
 1/3 anonim ***** válasza:

Én a Cambridge, Oxford könyveit néztem Proficiencyről. Felkészítő anyagból egyébként az volt hasznos, amit ott kaptam (a sajátjaim már biztosan nincsenek meg).

Tanácsként javaslom, hogy a szóbelit valahogy gyakoroljátok, hogy magasröptű témákról beszéltek néha csoportban. Illetve olvass sokat, bonyolultabb szövegeket.

2023. szept. 29. 13:48
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

És tudnál mondani könyveket, amik hasznosak?

2023. szept. 29. 14:30
 3/3 anonim ***** válasza:

K* sok jó proficiency felkészítő könyvcsalád van. Ezek közös jellemzője, hogy az van bennük, ami bennük van, és ami nincs bennük, az meg nincs bennük. Így aztán bármelyiket tanulod, azt nem fogod tudni, amelyik valamelyik másikban van tárgyalva. Ilyen értelemben mindegy, melyiket választod. Előrébb leszel vele, de teljes tudásod egy ilyen könyvtől nem lesz (a szokásos nyelvtani támakörök tartalma sem egészen ugyanaz mindegyikben, ezért is jó többet tanulmányozni). El kell kezdeni egyet, és hamar befejezni, és újat kezdeni.

Azonkívül #1 jó tanácsokat ír a tanácsként javaslom kezdetű mondataiban. Minél többet olvasol, annál több nyelvtani fogalommal, szóhasználattal, szinonimával találkozol, annál felkészültebb leszel. Az nyugodtan előfordulhat, hogy pont a vizsgán semmi olyan nem lesz a feladatlapon, amilyen dolgokat tudsz. Meg az ellenkezője is.

Eltalálandó, melyik szó a jellemző:

as we .... in front of the television

A droop B slump C sag D plunge

Ha épp olvastál valami llyen témájú pamfletet, akkor tudod, ha nem, akkor alighanem nem, de ha sosem olvastál semmit, akkor biztosan nem tudod.

2023. szept. 29. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!