Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Miert ilyen kevesen beszelnek...

Miert ilyen kevesen beszelnek angolul Magyarorszagon?

Figyelt kérdés
[link]
2023. szept. 5. 00:47
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Mert full más a nyelvünk, nem megfelelő az oktatási rendszerünk, és mert bő harminc évvel ezelőtti nem is nagyon volt fókusz az angol nyelvoktatás szükségességén. Azért elindult egy változás, a fiatalok közül jóval többen gagyognak már angolul, ha nem is mindenki és nem is tökéletesen.

Ami engem ezen az ábrán megdöbbent mindig hogy hogy az ukban is csak 95% :-D

2023. szept. 5. 02:22
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

#1 Az UK-ban a maradek 5% az oda bevandorolt magyarok :D

Jo, tudom, nem csak.

Eleg szegyen, az EU-ban mi vagyunk a leggyengebbek angolbol... meg masbol is. A PISA teszteken zuhannak a pontjaink evrol evre minden figyelt tantargybol.

Az a 20% is a fiatalokbol jon ossze, akik kulfold fele kacsintgatnak.

2023. szept. 5. 06:58
 3/7 anonim ***** válasza:
Azért, mert a nyelvtanuláshoz nagyon fontos, hogy az ember ki legyen téve a nyelvnek (sok inputot kapjon) és hogy a megtanult dolgokat használni is tudja, legyen rá lehetősége. Heti 2-3 iskolai óra erre nem elég. Mellette még ki kellene tennie magát a nyelvnek, olvasni, filmet nézni, hallgatni és beszélgetni. Arra jó egy nyelvóra, hogy a nyelvtant gyakorolja, tisztázza azt, ami nem megy és legyen egy rendszer, ami alapján halad. Az nem elég input, hogy megtanul 20 szót a következő órára. Plusz sokaknak nem is kell használnia a nyelvet, vagy elég ha csak az alapokat tudja, így minek törekedjen? Továbbá munka mellett sokaknak nincs ideje rá.
2023. szept. 5. 16:01
 4/7 anonim ***** válasza:

Erdekes, mas orszagokban magasabb a nyelvet beszelok aranya. Csak nem a magyar nyelvtanarok modszereivel, es ugy altalaban a magyar oktatasi rendszerrel van baj? A magyarok 80%-a SEMMILYEN nyelvet nem beszel elfogadhato szinten, nem csak az angolt. A fennmarado 20% tobb mint fele pedig a fiatalokbol adodik, akik tervezik, hogy kulfoldre koltoznek.

2023. szept. 6. 04:24
 5/7 anonim ***** válasza:
4: Az oktatási rendszerrel is van probléma nem tagadom. A többi, amit írtam az az én meglátásom. Tanultam külföldön nyelvet és amiben más volt az az, hogy kellett prezentációt tartani, beszélgettünk az adott nyelven egy adott témáról, volt diktálás stb. Ilyen itthon sose volt.
2023. szept. 6. 09:22
 6/7 anonim ***** válasza:

Tehat a Magyarorszagon szokasos tanitasi modszerekkel van baj. Meg ugy altalaban, az oktatassal. Te mas szavakkal, de ugyanazt mondtad, amit en.

Elarulom neked, MINDENHOL maskepp tanitjak az idegen nyelveket, mint Magyarorszagon. Nekem volt tanarom, aki az elso nap elso orajara bejott, minden diak anyanyelven koszont(miattam magyarul is, nagyon aranyos volt a kiejtese), kozolte, hogy az o neve XY, es az o orajan mindent szabad, amennyiben azt angolul mondjuk. Itt vett egy nagy levegot, es soha tobbet nem szolalt meg csak es kizarolag angolul. Az orai erdekesek voltak, izgalmasak, senki sem akart kimenni wc-re, mert sajnalta volna, ha lemarad valami rohogesrol vagy krimi nyomozasrol. De, ha ha kozolted angolul hogy szeretnel enni, akkor ehettel, vagy te mondhattad meg, hogy mi legyen a kovetkezo ora temaja. Volt persze minden, a nudista strandok szabalyaitol kezdve a kommunista orszagokon es a szokrateszi bolcsessegeken at a mozifilmekig minden. Minden ora izgalmas volt, es sose akartuk befejezni, pedig minden nap 2 orank volt vele. Dolgozat? Feleltetes? Az mi? Nem azert tanultal, hogy nehogy rossz ertekelest kapj, hanem azert, mert erdekelt, es a szavak es a nyelvtan ismerete nelkul kimaradtal volna abbol a bulibol, amit ez a napi ket ora jelentett.

Ja, ez nem Magyarorszagon volt, es nem is magyar anyanyelvu tanarral.

A Magyarorszagon tanito tanarok? Megprobalnak lexikalis tudast beledverni, es orokos frusztracioban elsz, orokos felelemben, hogy mi lesz, ha a naponta irando ropdoga miatt uszik a tovabbtanulasod.

Talalgass, melyik a hatekonyabb modszer.

2023. szept. 6. 21:10
 7/7 anonim ***** válasza:

Nyilvánvalóan az első. Igazából annak is az a lényege, amit az aktív használatról mondtam. Ott tudtátok aktívan használni és mivel csak angolul beszéltetek sok volt az input is. Itt pedig nem igazán lehet,mert lényegesebb az, hogy tudjuk, hogy egy mondatba present perfect vagy past perfect kell, közben pedig azt se tudjuk elmondani, hogy a következő saroknál fordulj jobbra. (Kis túlzással.) Szóval egyetértünk.

(Nekem annyi volt a szerencsém, hogy nyelvszakra menem, ahol már sokkal több lehetőség volt használni a nyelvet.)

2023. szept. 6. 21:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!