Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan kell tételeket kidolgoz...

Hogyan kell tételeket kidolgozni nyelvvizsgára?

Figyelt kérdés

Még régebben csináltam egy B2-es nyelvvizsgát angolból, de akkor nem igazán dolgoztam ki a tételeket, egyrészt mert már akkor sem igazán tudtam hogy hogyan kell másrészt pedig, mert hirtelen kellett egy nyelvvizsga és nem igazán volt rá időm.

Most C1-es angol vizsgát szeretnék tenni. Megtaláltam a témaköröket is. De nem tudom hogyan kezdjek hozzá.

Mi különbözteti meg a B2-es szintet a C1-től?

Pl: "daily life" van B2-n is és van C1-en is, mi a különbség? Tudom, hogy a szókincs meg a nyelvtan eltér de miről beszéljek? Mondjam el a B2-es tételt C1-es szavakkal?

Szóval mit írjak egy tételbe? Mert eléggé sok mindenről lehet beszélni egy egy tétel kapcsán, szóval mit?

2023. aug. 25. 10:18
 1/2 anonim ***** válasza:

Sok nyelvvizsgát tettem már (nyelvszakos is voltam) és a tapasztalataim alapján:

Nehogy bemagolj tételeket. A vizsgáztató nem arra kíváncsi, hogy hogyan tudsz bemagolni tételeket, hanem, hogy milyen a nyelvtudásod. (Személy szerint én mindegyikhez csak gondolatokat írtam ezen kívül sok sok cikket olvastam minden témában (anyanyelvieknek szólókat), hogy legyen fogalmam a dolgokról.)

Az különbözteti meg a c1-et, hogy sokkal magabiztosabban beszélsz és kevesebb nyelvtani hibád van. Ha nem jut eszedbe valami bonyolult szép c1-es kifejezés inkább mond egyszerűbben. (Ők nem tudják mit akartál mondani.)

Szóval nekem az a tapasztalatom, hogy a c1 sokkal természetesebben megy, kevesebb akadozásokkal.

Melyik nyelvvizsga konkrétan?

2023. aug. 25. 10:30
 2/2 anonim ***** válasza:

Szerintem is inkább olvasgass az adott témákhoz kapcsolódó cikkeket, ezek alapján írj néhány kulcsszót a tételekhez és ennyi.

És igen kb annyi különbözteti meg a két szintet, hogy C1en választékosabban, önállóbban tudsz beszélni.

2023. aug. 25. 10:36

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!