Hogy magyaráznátok ezt a szó viccet angolul?
Sehogy.
Nem mindent lehet lefordítani egy adott nyelvre.
Nálam hibaüzenetet ír ki, így nem látom egy poént.
Esetleg kereshetnél egy angol szóvicces dolgot, aztán megbeszélni vele, hogy miért csak angolul poén, más nyelven nem... és úgy újra próbálkozni a mindkét értelmezéssel, hátha...
Végül így magyaráztam el:
It's a pun. In English it means: "I usually make bad jokes, but this is a refreshing exception" but that's not makes sense. The joke is lost in the translation. So, here is the explanation:
It is actually two pun in the second part of the sentence. The word of "Üdítő" has two meanin in HUngarian: 1. drink (noun) 2. refresher or refreshing (adjective)
And the word of "kivétel" means: 1. exception (noun) 2. pull out (verb)
So the sentence can be interpreted in two ways:
"I usually make bad puns, but this is a refreshing exception" which is not connected to the picture
and we also can interpret like this: "I usually make bad puns, but this is a drink pull out" which is about the picture
Hungarian is beautiful, isn't it?
Nekem sem jon fel a kep
Amugy, ezen a magyarazaton kivul, ami helytelen nyelvtannal van, a tobbit en sem ertem, pedig jol beszelek angolul es magyarul.
“It's a pun. In English it means: "I usually make bad jokes, but this is a refreshing exception" but that's not makes sense. The joke is lost in the translation. So, here is the explanation:”
but this doesn’t make sense.
En igy mondanam, es semmi tobbet, mert csak megkeverted a barstnodet a tobbivel.
I usually make bad/dad jokes, but this is an exceptional exception.
Csak most Latom a poent. Tegnap egesz nap nem jott fel.
Lokodtek vagytok mind a ketten, te aki nrm tudta siman elmagyarazni a “refreshing exception”-nal, es a baratnod aki allitolag jol beszel magyarul, es meg a kepet is latta.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!