Ferenczi Attila - Monostori Martina: Latin nyelvkönyv kapható valahol? Sehol sem találom.
Sok kiadása van, de sehol sem találom. Látom többször kérdezték itt mások is, a Google hozott ide, ezért kérdezem én is.
Nem PDF-ben kellene, hanem valóságban. Az sem baj ha használt, antikvár.
Az ilyeneket sokszor Vatera, Jófogás, Facebook marketplace és hasonló helyeken is érdemes keresni.
Beteg világot élünk. A latinnak rég újra virágzó élőnyelvnek kéne lennie. A cigány endemikus dialektusokról és egyes kicsiny maradék balkáni, kelta nyelvekről ugyanez véleményem, miképp a jelenleg eltűnőfélben lévő kis természeti népek nyelveiről is (ejak, ket, jukagir, ...).
Szerencsére sikerült újra megvennem a Banó & Nagy & Vaczulik latin nyelvkönyvet, a Szalai antiváriumból rendeltem meg - eredetileg gyerekkoromban valaha azzal kezdtem még 35 éve.
Amúgy a latinnak szerencsére azért jó fenntartó közössége van, és a nyomtatott anyagok is hozzáférhetőek (elég bemenni a [link] boltjába). Ezek inkább ilyen német vagy egyéb más külföldi kiadású anyagok, a mi saját hazai kincseink sajna inkább antikváriumokban kaphatóak el.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!