Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Szerintetek meg lehet tanulni...

Szerintetek meg lehet tanulni úgy egy nyelvet, ha alapvetően nem tetszik a hangzása?

Figyelt kérdés

Az angol nyelvvel vagyok így, hogy nem nagyon tetszik a hangszása. Amikor meghallom, nagyon furcsának érzem. Úgy érzem nem tudok azonosulni vele.

Előfordulhat olyan, hogy amikor már elkezdem jobban érteni, amit mondanak és beszélni kezdek többet-többet, már nem erre fogok figyelni és akár meg is szerethetem a nyelvet?

Az angolt szeretném megtanulni, mert látom én is, hogy megkerülhetetlenül fontos lehet a munkahelyen, továbbképzésben, illetve útbaigazításnál, vagy vásárlásnál is.

Köszönöm a hasznos tanácsokat, tapasztalatokat!

2023. júl. 29. 22:33
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

"Mondjuk papír megszerzése után lényegesen romlik szerintem az ember tudása, ha tényleg csak a papír megszerzése volt a cél és utána nem használja aktívan a nyelvet. Megveszi az ember például a könyveket, amikben külön minden témához van egy szószedet. Vizsga előtt bevágja gyorsan a szólistákat, úgy, hogy vizsgára minél gazdagabb legyen a szókincse. Aztán vizsga után leredukálódik a nyelv használata és így ezeket a szavakat se használja folyamatosan mondatokban és el is felejti őket."

Pontosan ezért nem szabd "nyelvvizsgára felkészülni", meg előrehozott érettségire küldeni 10-11.-eseket. Tanulni kell a nyelvet minél aktívabban bejárva annyi nyelvórára, amennyire csak lehetséges, kihasználni az iskola ingyenes lehetőségét az utolsó pillanatig - a végén meg úgy mellesleg leérettségizni belőle lehetőleg emelt szinten, ami ingyen nyelvvizsga. Ehhez képest egy csomó szülő azzal nyomorgatja a gyerekét, és azzal idegesíti a nyelvtanárát már 10.-ben (vagy még hamarabb), hogy mikor lesz már nyelvvizsgája... Semmi értelme.

2023. júl. 30. 14:01
 12/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Igen, kell a cél. Ha az nincs, akkor nem látja az ember azt, hogy minek tanulja a nyelvet.
2023. júl. 30. 15:06
 13/14 anonim válasza:

Én a némettel vagyok/voltam így. A német rám lett erőltetve. Negyedikben, amikor választani kellett idegennyelvet, én az angolt akartam, mert mindig is afelé gravitáltam, viszont a szüleim azt mondták, hogy ne az angolt válasszam, mert majd hamarosan költözünk Németországba és így a németet választottam. Igaz, hogy jó voltam belőle a suliban, viszont nem élvezettel tanultam. Aztán amikor kiköltöztünk, arra törekedtem, hogy minnél gyorsabban meglegyen az a szint, ami lehetővé teszi majd nekem azt, hogy jól tudjak résztvenni az órákon és, hogy jó jegyeket írjak. Előttem az lebegett, hogy minnél előbb lepipálhatom a németet a listámról, annál hamarabb szentelhetem magamat az igazi szenvedélyemnek: az angolnak

Kb. két évbe telt, hogy elérjem a C1-est németből. A tudásom azóta sem fejlődött belőle, mivel én a C1-es szinttel meg vagyok elégedve. Angolból viszont C2 vagyok és tervezem is, hogy letegyem a C2 vizsgát ebből a nyelvből, mert nagyon imádom ezt a nyelvet és minden egyes nap aktívan tanulom még mindig. Az angol tanulás személyében megtaláltam egy életre szóló szenvedélyt/hobbit és tervezem, hogy kiköltözök pár éven belül Kanadába, hogy ezt a gyönyörű nyelvet nap mint nap ´´lélegezhessem´´.

Tudom, hogy a válaszom eltér a kérdésedtől, ezért itt röviden: Szerintem lehetséges, viszont nagyon nagy erőfeszítést igényel. Nekem a német egy nyű volt, míg az angol egy dopaminban gazdag tevékenység a mai napig.

2023. aug. 2. 16:41
 14/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod! Pontosan erről beszélek, hogy teljesen más úgy tanulni egy nyelvet, hogy szeretjük, vmi miatt vonzódunk hozzá. Nem számít, hogy mi miatt, elég ha örömmel hallgatjuk.

Írod, hogy lélegezni akarod a nyelvet. Na ez az, vágyol rá. Élvezettel tanulod.

Ha nem szeretem az adott nyelvet, akkor a komolyabb, nehezen érthető dolgokat nem fogom kutatni, tanulni, nem fogok rá vágyni, hogy megértsem. Mert a nyelvet egy életen át tanuljuk, ha jól akarjuk beszélni.

Viszont amit mondtam, arra is látok esélyt, hogy talán eleinte nehezen megy egy nyelv és azt mondjuk, hogy soha nem fogom megszeretni. De mi van akkor, ha egyre világosabban értjük az adott nyelvet, egyre világosabb lesz, és elkezdjük felfedezni benne az olyan dolgokat, amiért szeretni kezdjük, és megszeretjük a nyelvet, főleg, mikor már használjuk.

Szerintem ennek is érdemes esélyt adni.

2023. aug. 4. 13:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!