Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Az miért van hogy az angolt...

Az miért van hogy az angolt olvasva és hallva is szinte teljesen megértem, viszont ha nekem kell megszólalnom akkor lefagyok?

Figyelt kérdés

2023. júl. 27. 20:32
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
A beszédet beszéddel lehet fejleszteni. Az elején inkább nagyon egyszerű mondatokat mondj, ne komplikáld túl. Sokan azért nem mernek megszólalni, mert már az eején hosszú és bonyolult mondatokat akarnak mondani.
2023. aug. 3. 20:48
 12/12 anonim ***** válasza:
Az, hogy nem mersz megszólalni, azlrt nem csak a tényleges képességeiden múlik, ennek van egy erős pszichés vetülete is. Nem véletlenül van az, hogy az alkohol hatására hirtelen mindenki elkezd idegennyelveken is beszélni, legalábbis ez az érzésük :) Én inkább azon dolgoznék, hogy biztos legyél magadban ezen a téren, és ezt valóban úgy érheted el, ha gyakorolsz. A duolingonak vannak beszélős feladatai is, és egy appal szemben nem ciki, ha valamit rosszul mondasz. Ha belejöttél, akkor meg majd lehet emberekkel is beszélni, biztos vannak olyan oldalak ahol idegennyelvi beszélgetés céljából lehet barátokat keresni. És ezek még mindig olyan emberek, akiknek a véleménye egyáltalán nem számít rólad, mert feltehetően a világ másik felén élnek és soha nem fogtok élőben találkozni. Szóval előttük nem kell szégyellősködni. Rajtuk gyakorolsz, és amikor élőben kell majd megnyilvánulnod, addigram ár lesz egy csomó gyakorlatod.
2023. aug. 11. 16:52
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!