Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Van esetleg valami ötletetek...

Van esetleg valami ötletetek hogy tudnék még legalább 70 pontot szerezni a felvin? :)

Figyelt kérdés

Jelenleg van már 6 tantárgyból érettségim és azok közül csak az angolból tudok emeltezni ha rákészülök, de az ígyis csak 50 pont. Nyelvvizsgám már van németből, az emelthez meg ugye jár az angol, de azt már nem hiszem, hogy beleszámítja. Ja és szakmám is van már, 30 pont, de ígyis kevés. Egy év alatt hogy lehetséges összeszedni a 440 pontot?

Mellesleg még egy szakmát nem akarok összekaparni, pénz kérdése és több mint 1 év úgy érzem

2023. júl. 15. 11:17
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
62%

Ahová menni szeretnél, ott 2024-től mire adnak plusz pontot?

Jövőre teljesen átalakul a felvételi rendszere, az egyetemek saját hatáskörben dönthetnek az intézményi pontokról.

Lesz olyan egyetem, ahol azért is adnak pontot, ha részt vettél a felvételi előkészítőjükön, de olyan is lesz, ahol az is többletpontot fog érni, ha technikumban végeztél.

Viszont jövőre a közép szintű érettségi max. 67 pontot fog érni (pl. 100%-os 67 pontot, 90%-os 60 pontot, 60%-os meg csak 40 pontot).

Ezzel gyakorlatilag büntetik a közép szintű érettségit, mert az elérhető maximális pontszámok így fognak kinézni normál pontszámítás esetén (tehát nem duplázás esetén):

- két emelt szintű érettségivel: max. 400 alappont + max. 100 intézményi pont = max. 500 összpont

- egy emelt szintű és egy közép szintű érettségivel: max. 367 alappont + max. 100 intézményi pont = max. 467 összpont

- két közép szintű érettségivel: max. 334 alappont + max. 100 intézményi pont = max. 434 összpont.

És duplazás esetén a közép szintű érettségi miatti pontveszteség is duplázódik, így még nagyobb mértékben jön ki a közép szintű érettségit büntető hatás. Ebben az esetben így néznek majd ki az elérhető maximumok:

- két emelt szintű érettségivel: max. 400 alappont + max. 100 intézményi pont = max. 500 összpont

- egy emelt szintű és egy közép szintű érettségivel: max. 334 alappont + max. 100 intézményi pont = max. 434 összpont

- két közép szintű érettségivel: max. 268 alappont + max. 100 intézményi pont = max. 368 összpont.

Éppen ezért jövőre teljesen megjósolhatatlanok lesznek az esélyek és a ponthatárok.

2023. júl. 15. 14:03
 12/20 anonim ***** válasza:
25%
Ismételt hat havi egybefüggő, szakkiképzéssel teljesített önkéntes katonai szolgálat - 64 többletpont és ingyen van
2023. júl. 15. 14:07
 13/20 anonim ***** válasza:
92%
Azért még mietőtt fejetlenül beleugrik valaki az önkéntes katonai szolgálatba, azzal azért legyen tisztában, hogy nem ingyen adják azokat a plusz pontokat... komoly elköteleződést jelent, mert gyakorlatilag bármikor hadba hívható. És azért a szomszédunkban háborús helyzet van...
2023. júl. 15. 14:20
 14/20 anonim ***** válasza:
21%
Azt megtudhatom, hogy mi a probléma a 11-es válasszal? Mi az, ami nem tetszik benne?
2023. júl. 15. 14:42
 15/20 NTBS ***** válasza:
25%
Terhesség?
2023. júl. 15. 15:36
 16/20 A kérdező kommentje:
15# ilyenért sajnos nem plusz pont jár hanem mondjuk ösztöndíj :D
2023. júl. 15. 16:54
 17/20 anonim ***** válasza:
48%
#13 a kérdés arra szólt, tudjuk-e hogy lehet plusz pontokat szerezni. Ezzel lehet. Persze aki erre adja a fejét az elég hülye. Mivel az elején minden tippre kifogással válaszolt a kérdező, kíváncsi voltam mit fog erre szólni.
2023. júl. 15. 18:57
 18/20 A kérdező kommentje:
#17 nem fogok önkétlenül beleugrani csak tudom hogy ilyen lehetőség is van, egyébként sem mindenki alkalmas rá, de ha úgy lenne megpróbálnám
2023. júl. 15. 18:59
 19/20 anonim ***** válasza:

Sajnos egyáltalán nem biztos, hogy jövőre 440 pont elég lenne az adott szakra. Mivel átalakul a rendszer, nem tudni, hogy a ponthatárok hogyan fognak változni.

Én 380 pontból csináltam idén 462-t, nem lehetetlen. Azt hiszem nyelvvizsgáért talán több pontot adnak majd jövőre, mint idén.

Én egy emeltet és egy közepet csináltam újra, meg van két nyelvvizsgám. Sajnos nem tudom neked mi lenne a legjobb opció, egyetemtől függ, mire mennyi pontot adnak. Valószínűleg már több infó van róla, nézz utána.

2023. júl. 18. 02:20
 20/20 anonim ***** válasza:
Jövőre a közép szintű érettségi csak 67%-ot fog érni. A kérdezőnek csak közép szintű érettségijei vannak, ezért ha nem csinál emelt szintű érettségit, akkor jövőre eleve alacsonyabb pontszámról indul, mint ahány pontja idén volt. (Ld. #11-es válasz)
2023. júl. 18. 08:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!