Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Erwin Tschiler angol szókincs...

Erwin Tschiler angol szókincs szavait, ha megtanulom, azzal sokat tudna javulni az angoltudásom? Lenne ennek így értelme? Vannak hozzá példamondatok is mellette.

Figyelt kérdés

2023. júl. 15. 09:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
86%
Semmi értelme, nyelvet tanulni nem így kell
2023. júl. 15. 10:22
 2/11 A kérdező kommentje:
Miért nincs értelme, ha ezáltal gyarapodik a szókincsem?
2023. júl. 15. 10:27
 3/11 A kérdező kommentje:
A szókincsemet érzem gyengének. Tudnék több mondatot alkotni, ha lenne elegendő szókincsem.
2023. júl. 15. 10:33
 4/11 anonim ***** válasza:
Ezek a "tanuld meg a tokiói telefonkönyv 355-k oldalát" jellegű szókészletek nem nagyon jók semmire. Honnan, miért marad meg? Általában a valamihez kötéstől. Miért van olyan címkéjű szókincs, hogy alap? Mert a mindennapi életben azokat használják. A használat is jó rögzítő. A 100 éve kiadott latin nyelvkönyvben a nyelvtani csoportokból - kivételekből - versikék voltak olvashatóak, ők is tudták, hogy csak úgy magában reménytelen a magolás. Bár egyes egészen fura szerkezetű embereknek a magolás is hasznos lehet, de ezek inkább klinikai esetek.
2023. júl. 15. 10:53
 5/11 anonim ***** válasza:
Egyébként Tschirmer. :D Egy szót nem tudsz megjegyezni. :D
2023. júl. 15. 10:55
 6/11 A kérdező kommentje:
A kutyafáját hát, mit érdekel engemet a neve. Most őszintébe.
2023. júl. 15. 11:11
 7/11 anonim ***** válasza:
A civilizáltakat érdekli. :D Az is a tisztelet jele.
2023. júl. 15. 11:27
 8/11 anonim ***** válasza:
Én a német verziót használtam, és nagyon sokat segített annak idején (a nyelvtani alapjaim megvoltak, de a szókincsemet fel kellett frissíteni, miután évekig nem használtam a nyelvet). Ettől függetlenül az emberek nem egyformák, abban a tekintetben sem, hogy milyen technikával tudnak hatékonyan tanulni. Tschirner szószedetei tényleg a leggyakoribb (így általánosságban véve a leghasznosabb) szavakat és kifejezéseket tartalmazzák. Ha tudsz így tanulni, akkor hajrá!
2023. júl. 15. 12:08
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

5-ös, hiába nagy a szád, te is rosszul írtad.

helyesen:Tschirner!

kérdező, én is a Tschirner-könyvekből tanultam németül, angolul, olaszul és franciául is, szerintem nagyon jó!

ne hallgass azokra, akik azt mondják, hogy ez nem jó módszer.

egyszerűen nem lehet úgy nyelvet tudni, hogy ne seggelj be több ezer szót, DE Tschirner könyvei azért jók, mert minden szót kontextusba helyez, van velük példamondat, ezáltal a nyelvtant is gyakorlod.

2023. júl. 15. 16:21
 10/11 anonim ***** válasza:

"5-ös, hiába nagy a szád, te is rosszul írtad."

Elütöttem, ez kétségtelen, az n és az m egymás mellett van, amiért a szerző úrtól távollétében elnézést kérek.

A kérdező viszont le se... :D

2023. júl. 15. 16:30
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!