Angol-nemet szak büfeszak?
Akkor ez nem az. Egyik sem okozott gondot. Folyékonyan olvastam és még jelentkeztem is, hogy olvashassak, verseket tanultam, szavaltam.
Akkor ez más lesz.
Nagyon szépen köszönöm a felvilágosítást!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
"Folyékonyan olvastam és még jelentkeztem is, hogy olvashassak, verseket tanultam, szavaltam."
Nekem volt olyan diákom, aki ugyanilyen volt, plusz angolból az elsők között lett nyelvvizsgája, olyan kommunikatív volt, mint semelyik másik diákom, stb. - és ő volt az, aki eleve azzal jött oda hozzám, hogy tudjak róla, hogy neki papírja van róla, hogy diszlexiás.
Annyiból, amit itt látunk belőled, és amennyit elmesélsz magadról, nem lehet megmondani, ehhez szakember kell - és még ő sem ilyenekből fogja megmondani, hanem alapos vizsgálat alapján.
De ha nem okoz különösebb gondot mindaz, ami miatt felmerült benned a kérdés, hogy esetleg diszes vagy-e, akkor nem kell vele foglalkozni. Felnőtteknek úgysincs fejlesztés, legfeljebb pl. nyelvvizsgázáskor lehet érdekes a papír róla, hogy valamennyi többletidőt kapj (amit a fenti diákom sosem használt ki, sőt, mindig hamarabb kész lett bármilyen dolgozattal, mint az átlag).
Én a kori időszakról beszéltem és nem a nyelvvizsgázó diszlexiásról. (Szóbeli nyelvvizsgám van) Ettől lehet, hogy gimiben butábbnak gondolja magád emiatt szét kompenzálja magát és a szorongásos tünetek rosszabbak lesznek.
Kell egy páciens tudat ahhoz, hogy szakemberhez menjen.
Az angol-német tanári szak meg úgy általában bármelyik más tanári szak egyáltalán nem büfészak. Onnan tudom, hogy jómagam is angol-német tanári szakon vagyok negyedéves. Alapjában véve egy anglisztika vagy germanisztika elvégzése sem egy sétagalopp, bárkinek ajánlanék egy félévet bármelyik nyelvszakon is. Aki azt mondja, hogy hú de nagyon könnyű vagy mint a kedves 11es válaszoló, hogy meglehet csinálni a büféből is két szendvics majszolása mellett, akkor az jöjjön és próbálja ki. Azért is nehezebb teljesíteni a tanárszakokat, mert amíg másnak 1 szakja van, addig nekünk 3. Alapból annyi gyakos tárgyunk van, hogy arra alig marad idő, hogy mindenre normálisan felkészülj. Míg másnak van 6 gyakja, addig te itt szépen kapsz akár 13-15 gyakot is.
Válaszolva a kérdező kérdésére, hogy el lehet-e helyezkedni a szakkal, igen biztosan elfogsz tudni, az iskolákban hiány van a tanárokból, nyelvsulik is keresnek angol-német tanárokat, magánórákat is adhatsz jó pénzért vagy akár cégeknek is fordíthatsz. Az AI még nincs azon a szinten, hogy a fordítási munkák teljes részét emberszerűen megtudná csinálni+ha tudsz még egy nyelvet folyékonyan az még nagyobb előny. :)
Bocsi,germanisztikát végeztem.Igaz,csak szimplán, nem volt mellé angol.
Azt "csak" középfokon beszéltem már gimiben is.
Lehet,hogy nőtt a követelmény nyelvszakon is ,ezt nem tudom,mivel 44 éves vagyok,régen diplomáztam.
Viszont, ha összehasonlítod egy jogi, orvosi, gépész karral,hát, lényegesen könnyebb.
Akinek viszont nagyon nehéz bármilyen egyetem, nem muszáj erőltetnie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!