Angol-nemet szak büfeszak?
#10. Amennyire én tudom,azért hívják büfé szaknak pl a nyelvszakokat vagy más bölcsész szakokat,mert kb annyi erőfeszítésbe kerül,mint üldögélni a büfében, enni, kávézni,beszélgetni,különösebb erőfeszítés nélkül.
Egy olyan embernek,aki szeret olvasni, könnyen megy a nyelvtanulás tulajdonképpen az is,főleg,ha jó tanárai is lesznek az egyetemen.
Anno én is "büfészakot" végeztem, kéttannyelvű után Germanistik. Amikor felvételiztem és megláttam az irodalom szigorlat témaköreit a faliújságon, nevettem egyet. 21 ből 18at tanultunk gimiben,akár mehettem volna egyből oda. És valóban semmi ujat nem tudtam meg azokról a művekről.
11 amúgy ezzel egyetértek.
Nyelvi büfészakot végeztem, de se nem angol, se nem német.
Azt vettem észre, hogy aki komolyan vette, az haladt előre. Nem kellett magánélet nélküli ultrastrébernek lenni. Elég volt csak rendesen bejárni az órákra, leckét írni és tanulni és elég szép eredményeket el lehetett érni.
A csoport java ilyen volt, de voltak a szöges ellentétek, akiket elnézve gyakran megfogalmazódott bennem az a kérdés, hogy ők reggelente hogy húzzák le egyedül a wc-t.
Az még rendben van, ha egy tárgyhoz nincs "tehetséged". Bevallom, a nyelvészettel foglalkozó rész nekem is nehezen ment, nem is érdekelt.
De nem fenyegetett a tárgyismétlés veszélye, mert, ahogy írtam, ha aktívan tanultál, akkor el tudtál mindent végezni.
Akinek ez mégsem sikerült, az vagy lógott ahogy csak tudott vagy egyszerűen buta volt. És volt pár csoporttársam, aki vagy buta volt vagy annak tettette magát.
Volt olyan, aki 2 év egyetem után sem tudott egy beadandót megírni, jobbról-balról kérte a segítséget. Szó szerint azt sem tudta, hogy fogjon neki. Volt, aki a tanárnak csak úgy tudott levelet küldeni, ha valaki megírta előre és neki csak be kellett illeszteni a levelezőrendszerbe az emailt és kiküldeni.
Szóval igaza van a 11-nek, aki egy komolyabb nyelvtudással megy oda, némi sütnivalóval és kedvvel a tanuláshoz, az rendesen elvégezni.
Akinek nincs hozzá sütnivalója vagy csak kétségbeesésében jelentkezett oda, mert amúgy nem tudja mi akar lenni, de le is szarja az egészet és be se jár, annak nem fog menni.
"egy tengerbiológus vagy asztrofizikus ... ezek is büfészakok"
Honnan veszed, hogy mások szerint is, nem csak szerinted?
"több lett az első generációs diplomások ... ez a világvégét fog okozni ... nyugadi országban ..."
Amúgy beszélsz magyarul?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!