Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angoltanulás: érdemes olvasni...

Angoltanulás: érdemes olvasni ezeket: Oscar Wilde, Charles Dickens?

Figyelt kérdés
A kérdésben említett írók műveit érdemes angolul olvasni, vagy "nagyon elavultnak" számítanak már?

#nyelvtanulás #angol könyv #angol nyelvtanulás #tanulás angolul #olvasás angolul
2023. júl. 10. 11:56
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Egyszerűsítésre nagyon jók. :) Épp a napokban vitáztam egy marhával, hogy mire jó a 16 %-ra (!) egyszerűsített szöveg. Abban nem sok marad, de érdekesebb szó, kifejezés biztosan nem. Mintha a Romeo és Júlia erre lenne lerövidítve: Olaszhonban többen megmurdeltek az elmúlt héten. Persze, ez az 5. szintre vonatkozott, lehet, hogy a hatos az nagylelkűbb a tartalomhoz. Na meg, ha nagyon az elején vagy, nyilván minden jó. Éppen lehet, hogy az általad említett három könyv is megvan zanzásban, és pont ki is elégítenek.

Amit én élvezetesnek találtam annak idején, az a Reader's Digest Condensed Books sorozat volt, de arról meg nem tudom, mennyire volt condensed. És azt sem tudom, hol lehetne ezeket beszerezni, bár ami két kötetem van ( elvileg, mert nem tudom, hová tettem - kötetenként négy regény), azt budapesti antikváriumokban vettem. Amazonon is van, persze. Sajnos azt tehát nem tudom hirtelen, az enyémek hol vannak, pedig legalább egy regény megvan eredetiben is, az jó volt condensedben, azért vettem meg pár éve, össze tudnám hasonlítani.

Három kötetem van pdf-ben így is, ha ki akarod próbálni, írj egy magánüzenetet nekem, az email címeddel, elküldöm az egyiket. Átrakom epubba, ha olvasód van.

2023. júl. 10. 17:48
 12/15 anonim ***** válasza:
Inkább kortársat olvass. Én pl. eredetiben olvastam a Harry Pottert, szerintem nem volt olyan nehéz.
2023. júl. 10. 19:43
 13/15 anonim ***** válasza:

tudod ki olvasnak ilyeneket? angol szakos egyetemisták.

milyen szinten állsz? van legalább felsőfokúd... de még azzal sem könnyű, mert 18. és 19. századi angol.

miért nem angol nyelvű online újságokat olvasol? The Gurdian, The New York Times, The Washington Post stb.

2023. júl. 10. 23:59
 14/15 anonim ***** válasza:
Elküldtem wetransferrel, le kell tölteni valahány napon belül, az email értesítés alapján. Please, legyél normálisabb, mint legutóbbi küldemény címzettje, aki 6 napon keresztül állította, hogy nem kapott értesítést, majd flegmán megjegyezte, eltakarta a hirdetés. :D
2023. júl. 11. 12:21
 15/15 anonim ***** válasza:
Dickens nagyon jó, de csak akkor ha magyarul is szívesen olvasol pl. Krúdyt. (Más, jobb példa most nem jut eszembe.) Ezeket nem a cselekményekért, inkább az atmoszféra miatt olvassa az ember. És igen sokat dob a nyelvhasználatodon, szintén nem azért mert egy az egyben átveszel egy ottani fordulatot, hanem mert láttál olyat, nem lep meg ha találkozol vele, aztán idővel te is leszel bátrabb. Én mindent, ami brit, erősen ajánlok, elképesztően nyakatekert és igénytelen egyben az az 'euroangol' ami pestisként terjed Magyarországon is. A kiejtésbe már ne is menjünk bele... maradjunk abban hogy van, aminél a Hunglish is jobb a fülnek. A britek meg mindent megértenek, évszázadok alatt hozzászoktak a fura tájszolásokhoz.
2023. júl. 11. 16:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!