Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Milyen német középfokú nyelvvi...

Milyen német középfokú nyelvvizsgát válasszak, a szókincsem nem sok, a nyelvtan nem az erősségem?

Figyelt kérdés

többletponthoz kellene,tannfolyamra szeretnék előtte menni egy német haladóra, utána elmenjek egy német nyelvvizsga felkészítőre is vagy járjak inkább tanárhoz?

Milyen nyelvvizsgára jelentkezzek?

2010. okt. 13. 11:55
 1/2 anonim ***** válasza:

Szia. Egek! Se nyelvtan, se szókincs... hát így semmilyen nyelvvizsgára. Nem elkeseríteni akarlak, de szókincs nélkül nem biztos hogy megérted vagy akár félreérted a szövegértési feladatot, nem tudod nyelvtan nélkül megoldani a teszteket/vagy lyukas-kiegészítendős szövegeket (totó alapon persze ki lehet tölteni). Szókincs és nyelvtan nélkül egy épkézláb levelet nem fogsz tudni megírni. A szóbelin pedig szókincs nélkül hogy akarod kifejezni magad? Hogy értenéd meg a magnós szöveget??

Mindenképpen kezdd tanárnál vagy tanfolyamon, de ne tedd túl magasra a lécet!! Ha tisztában vagy vele, hogy kevés a szókincsed és a nyelvtan is "gyatrán" megy, akkor előbb tedd ezeket helyre (akár segítséggel), de addig felesleges "próba" alapon elmenned bárhová is nyelvvizsgázni. (pénz- és időpocsékolás+kudarcélmény... szerintem.)

Ha ezeket sikeresen helyreteszed, akkor a különféle tesztekből érdemes egy-egyet megoldani és akkor kiderül számodra is, hogy melyik a legalkalmasabb vizsga.

2010. okt. 13. 15:49
 2/2 anonim ***** válasza:
Szia. Csatlakozom az előttem szólóhoz. Én is épp nyelvvizsgára készülök, viszont én már alkalmas vagyok rá. Szerintem most van itt a magolás ideje: vedd meg a Wortwörtlich c. könyvet esetleg még a zwanzig weniger eins-ot is. A nyelvtant pedig tanárral lenne érdemes megtanulni. Van egy marha jó könyv: Maklári Tamás-Német nyelvtani ABC. Olyan példamondatok vannak benne h be**arszXD. Ezután kezdj el gyakorolgatni nyelvvizsgatipusokat és ami a legkönyebben megy arra menj el.
2010. okt. 13. 20:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!