BME GTK-ra jelentkeztem Nemzetközi gazdálkodásra, nyelvet hogy lehet ott tanulni?
Ember hány óra kellene nekünk? Heti 20?
A saját szorgalmadon rengeteg múlik…
Egyébként nagyon magas színvonalúak az órák. Másodszor, itt meg máshol is “1 óra” az általában 1 óra és 45 percet jelent nem 60 perc. Tehát heti közel 4 órában vannak ezek az órák, szóval barátom ez közel 32 óra.
Előbb vegyenek fel valamelyik egyetemre utánra ráérsz pattogni ilyeneken!
1. Vannak tárgyak kimondottan a szak számára tartott kötelezően választható tárgyak: az egyik blokkban heti 2 órás üzleti nyelv (angol, német, spanyol, francia), egy másik blokkban heti 2 órás Deutsch im Unternehmen, Professiona writing vagy Kultúrközi kommunikáció spanyolul vagy franciául, egy harmadik heti 2 órás blokkban angol vagy német speciális szakmai nyelvi/kulturális tárgyak.
2. Vannak az általad megtalált 0 kredites nyelvi tárgyak, amik csak 0 kredittel (nem) számítanak bele a szabadon választható tárgyak keretébe, és abból van ingyen 8 darab heti 2 órás tárgy (vagy kevesebb többórás) (angol, francia, német, olasz, spanyol A1-C2 szinten). Ha ilyen hagyományos nyelvórából szeretnél többet, akkor az 13 000 Ft / heti 2 órás kurzus.
3. Vannak kreditet érő szabadon választható tárgyak. Legalább 8 kreditnyi tárgyat kötelező teljesíteni. Ezek lehetnek gazdasági tárgyak, de akár ergonómia vagy atomfizika, és választhatsz nyelvi tárgyakat is (általában 3 kredit egy heti 2 órás kurzus). A kötelező 8 krediten túl további 18 kreditnyit (ez 6 darab heti 2 órás kurzus) felvehetsz ingyen, ha bírod (nyelvi tárgyat is), és még azon túliakat is, de azért már fizetni kell egy keveset.
4. És ezen felül a kötelező, a kötelezően választható és a szabadon választható kurzusok egy részét megtalálod angolul is, ami nem nyelvóra, de nyelvgyakorlás Erasmus-os hallgatókkal együtt tanulva.
Azaz az angolul hallgatott szakmai tárgyakon túl kimondottan nyelvről szóló tárgyat összesen heti 38-at tudsz ingyen felvenni, plusz még párat olcsón, ha még bírod :)
Első vagyok
Igen csak a 0 kredites tárgyakkal tudod ezeket elkezdeni, kivéve ha már nagyobb szinten vagy valamelyik nyelvben. Abban az esetben vannak 2 kredites (fejlesztő B2 körül) tárgyak. Én spanyolt és olaszt tanultam, nekem tetszettek nagyon. Szerintem sokkal jobbak az órák mint középsikolában. Teljesen az alapoktól tanuljátok majd a nyelvet. Szabadon választhatóaknál komolyabb szinten vannak csak.
Első vagyok ismét.
Igen elegendő, viszont ahogy írtam “1 óra” majdnem 2 órát vesz igénybe. Ami elég intenzív. Vannak házik, tankönyvek az önszorgalom pedig nagyon fontos mellette. Szerintem simán meglehet csinálni egy nyelvvizsgát ezekkel a 0 kredites tárgyakkal, de otthon sokat kell tanulni mellette, hogy legyen értelme a kurzusnak. Szerintem középiskolában sokkal rosszabbak voltak ezek az órák. Ha javasolhatok pár ilyen kurzust, akkor a spanyolt és az olaszt tudnám. Nagyon élvezetesek voltak, sőt az olaszt egy igazi olasz tartja, aki máshol is tanítja a nyelvet. Egyszer a németet is kipróbáltam, de nekem nem tetszett annyira a nyelv, viszont a tanárnő nagyon kedves volt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!