Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » 2 év alatt olasz középfokú?

2 év alatt olasz középfokú?

Figyelt kérdés
Mesterdiplomához, amit leghamarabb 2025 nyarán kapnék kézhez (tehát 2 év múlva) kell egy középfokú nyelvizsga. Nyelvimereti hátterem: Angolból már megvan a C1, egész gyerekkoromtól kezdve idáig nyelvszakos voltam, alapdiplomám is nyelvszakos, angolul szinte anyanyelvi szinten beszélek mert nagyon fiatal kortól kezdve tanulom. Szerintem a nyelvérzékem is jó, rengeteg nyelvből tudok random szavakat mert egyszer hallottam és azonnal megjegyeztem (persze ez nem mindenre igaz:)). Most elkezdtem az olaszt egyedül duolingóval tanulni, már 3 hónapja csinálom szinte minden nap 30-45 percet, már érzem hogy rengeteget tanultam, ki szeretném vinni az egész kurzust, aztán persze más módszerekkel is tanulni, rendes könyvek, egyetemi órák, ha nagyon muszáj magántanárral is, de azt nem szívesen, mert rengeteg pénzek. Szerintetek ha minden nap hasonló mennyiségű időt rászánnék, lehetséges elérni egy B2 nyelvvizsgát? Vagy inkább halasszak évet?

2023. jún. 17. 22:17
 1/3 anonim ***** válasza:
76%

Ha ilyen jó vagy nyelvekből, akkor simán.

Off: milyen képzés az, ahová az angol C1 nem elég?

2023. jún. 17. 22:30
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem lehetséges. Nekem olaszból és németből van B2, angolból C1. A német volt az utolsó és az gyakorlatilag 2 év alatt lett meg, ráadásul nem ezen volt a fókuszom elsősorban (közben tanulgattam a másik 2 nyelvet is és reálos szakra jártam). Az olasz szerintem könnyebb, mint a német. De persze, kinek mi.
2023. jún. 17. 22:59
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Nyelvszakos mesterdiplomához úgy tűnik már kell egy b2-es nyelvvizsga másból mint az angol :/

Ez bíztatóan hangzik!

2.: hát a németért respect, én már ránézésre is megijedek tőle:D én eddig franciát próbáltam, de még annál is nagyságrendekkel könnyebnek érzem az olaszt. Valószínűleg az írás és a kiejtés sokkal barátságossabbá teszi nekem ezt a nyelvet a másik kettőhöz képest

2023. jún. 17. 23:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!