Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Miért ilyen drágák a magán...

Miért ilyen drágák a magán angoltanárok?

Figyelt kérdés
Sok helyen látom, hogy 7-10 ezer Ft-ot is elkérnek egy 60 perces óráért. Szerintem ez extrémen drága. Mi az oka ennek a magas árnak? Ki az aki ezt ki tudja fizetni?
2023. jún. 12. 10:44
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
82%

10: Látod, ezt mondtam. Szerinted a tanár csak annyit ér, hogy épp csak megéljen, de még véletlenül se tudjon diplomás létére jobban élni. Ennyi pénzből kifizeti az albérletet/lakáshitelt meg a rezsit meg a havi kaját, és ami marad, abból a gyerekét már nem tudja elküldeni havi 56.000 Ft-ért matek korrepetálásra, és ha tönkremegy a mosógépe, akkor mehet a szüleihez pironkodva kölcsönkérni…

Egy diplomásnak nem volna szabad, hogy gondot okozzanak az ilyen jellegű kiadások. Nem azért járt egyetmre, hogy annyit keressen, mint egy betanított gyári munkás három műszakban.

2023. jún. 12. 15:05
 12/19 anonim ***** válasza:
93%
Matematikatanár vagyok. 7000 Ft/60 perces óradíjjal dolgozom Újpesten. Már most lefoglaltak engem szeptembertől hárman. Van fizetőképes kereslet. Heti 5 magánórát tudtam tartani a tanévben mert nincs több szabadidőm.
2023. jún. 12. 15:27
 13/19 anonim ***** válasza:
0%

"Kérdező! Ha te bármilyen szolgáltatást igénybe veszel (fodrász, villanyszerelő, gyógytornász, autószerelő, bármi) – ki fog neked ennél alacsonyabb óradíjért bármit is nyújtani?"

pedig a kérdezőnek vannak jó érvei ellentétben veled.

A probléma az érveléseddel az, hogy angolul gyakorlatilag bárki meg tud tanulni normálisan, ha picit értelmes és szorgalmas, és van otthon nete. Tele van a youtube angol anyanyelvű nyelvtanárokkal, akik - a magyarokkal ellentétben - ki tudják ejteni mondjuk a flap t-t és a 'doubt' szavakat, hiszen anyanyelvük, vagy nem kötnek bele abba, hogy "if i was you"

Egyszerűen a legtöbb angoltanár egy marék lepkét nem ér, és aki ennyit kifizet nekik, az egy balek. Sőt, sztem az is balek, aki nem teljesen kezdő és képes magán angoltanárnak fizetni.

Ráadásul azért is értelmetlen az érved, hiszen autószerelőből pl. elég nagy hiány van.

2023. aug. 6. 12:48
 14/19 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem is kissé magasak ezek az árak, de ha TÉNYLEG jól tudnak angolul és tudnak tanítanak.

Az a tapasztalatom, hogy az angoltanárokkal nagyon vigyázni kell, mert ha nem külföldön tanulták a nyelvet, nagy eséllyel gyengécske a tudásuk, főleg a kiejtésük.

Arról meg ne is beszéljünk, mekkora gondot okoz nekik időben lemondani az órát, nem túlvállalni magukat stb.

Azon konkrétan felröhögtem, hogy vki megint jött azzal, h mennyire keveset keresnek:

Esetleg a balfék tanárok összehozhattak volna egy normális tüntetést!

Esetleg fel kéne fogni, hogy magyar tanár a diplomások legalját képviseli, ez nem Finnország, itt az oktatási évtizedekkel van lemaradva, egy átlag tanár meg kb. egy árufeltöltővel van egy szinten értemileg. Mégis mennyit keressenek, annyit, mint egy mérnök? Édes istenem, ne legyetek már nevetségesek, a tanárok többsége alkalmatlan komolyabb munkára.

2023. nov. 13. 16:09
 15/19 anonim ***** válasza:

Hát, nézd, kérdező, a jó tanár az rengeteg saját anyagból dolgozik, egy óra tanításhoz kb kell 2 óra felkészülés, kisebb tanulóknak rajzos, nagyobbaknak szöveges. Az én párom így csinálja. Akkor a 150 az nem 150, hanem 450 óra. Mikor dolgoztál te utoljára annyit egy hónapban?

Az meg, hogy csak a katát kell fizetnie, az az észtvesztő ostobaságodra utal. Egy tanár is megérdemel annyit 65 évesen, hogy konkrétan éhen ne haljon a nyugdíjból. Valamint, ha 35 éves korában eltöri a lábát úgy, hogy 3 hónapig kórházban van, a rá eső fenntartottak ne haljanak éhen.

Arról meg nem is beszélve, hogy a munkakörülmények milyenek. Vagy pár óránként tömegközlekedik, azaz hatszor annyit, mint átlag gyári dolgozó, vagy az otthonában tanít, ami a családjára is nagy teher (csönget, be kell ereszteni, le akarja rakni a kabátot, netán lerúgja a cipőt, brrrr... novembertől márciusig ugatva köhög, nem lehet hangosan zenét hallgatni, gatyában mászkálni az előszobai vizelde felé, stb.). Eressz be válogatás nélkül embereket a lakásodba, mindegyiket egy pár órára, majd rájössz, hogy a bolygólakók nagy része büdös, két óra tanítás után 1 óra szellőztetés kéne. Ha serdülő a tanítvány, a válófélben levő szülei közül az anyja elhozza, de az apja nem viszi el időben, a milliomos húzza az időt, hogy ne kelljen tankönyvet vennie... Végtelen sorban.

2024. jan. 30. 09:51
 16/19 anonim ***** válasza:

Tavaly november végén kezdtem egy elég jó tanárnál egy kisebb nyelviskolában.

6000 ft-tól indultunk, márciustól már 8000 ft lesz 60 perc, és ugyan nem váltok még egyelőre, de azért körbenéztem, hogy van-e olcsóbb tanár környéken, de nem nagyon.

Sokallom én is, és hiába készülők felsőfokú nyelvvizsgára, így nem fogok hetente többször járni, és ha nem sikerül elsőre, akkor inkább egyedül készülök fel a következőre.

2024. febr. 22. 09:17
 17/19 anonim ***** válasza:
Na jó, de egy stabilabb időszakot kéne alapul venni. Vagy itt senki sem érti az infláció fogalmát? Az ciki, kéretik művelődni, és azt leszámítani.
2024. febr. 22. 09:22
 18/19 anonim ***** válasza:

17:

Köszönjük, mester! Majd művelődünk, igaz, h azóta kiderült, h nekem 6500 lesz, csak azoknak, akik 1 hónappal erettségi vagy ny.vizsga előtt esnek be, de legalabb leirhattad ezt a totál felesleges hsz-t.

Az mondjuk a hsz-okból is latszik a balfék átlag magyar siman kifizet 8-10ezret is egy angoltanárnak a sok eszével.

2024. febr. 29. 14:40
 19/19 anonim ***** válasza:
50%

„Ha a tanárok meg lennének fizetve, nem lenne szükség magántanárra.”

Sok ostobaságot olvastam itt mostanában, de te dobogós vagy.

Igen :D Ha többet keresnének a tanárok, hirtelen eltűnne a magyar oktatási rendszer pár évtizedes lemaradása, hirtelen az angoltanárok elfelejtenék a szódolgozatot, a nyelvtan erőltetétését, stb. Hát hogyne.

Gondolom, hirtelen az egybites matektanárok is felfognák, hogy nem ugyanazzal módszerrel sebességgel egyféleképpen kéne oktatni mindenkit, aztán ha nem működik, benyögni, hogy „akinek nem megy, az nem tanul eleget”- ahogy ezen az oldalon is megtudtuk tőlük ugye.

17/18

Nos tehát folytatva.

Esetleg fölényeskedés helyett (ami ugye nagyon megy a legtöbb magyarnak, a gondolkodás már jóval kevésbé) esetleg el kéne azon gondolkodni, vajon miért is tette fel a kérdést a kérdező.

Esetleg azért, mert nem biztos benne, hogy ÁTLAG angoltanár annyira tudod angolul meg annyira jól tanít, hogy megér 7-10000et? Hát van benne vmi..

Ahogy írtam, felsőfokra készülök a mostani angoltanárommal, aki Angliában élt évekig., Mondta, hogy kvázi azért emelt 8000re azoknak, akik érettségi előtt közvetlenül mennének hozzá, mert elege lett abból h rövid idő alatt kell kijavítania más angoltanárok hibáit :D Akkor gondolhatod, milyen szinten lehet a legtöbb angoltanár.

Az előző angoltanárom, bár jobban beszélt angolul, mint én, a szókincse kisebb volt, úgyhogy sokáig nem is jártam hozzá. És hány ilyen naplopó angoltanár van, aki elvégez egy angolszakot, aztán abból a tudásból él évtizedekig, és még a kiejtése és hagy némi kivánnivalót maga után.

Na, aki ezeknek kifizet 8-10ezret, az jó nagy balf..sz. 6000et én is csak azért fizetek a tanáromnak, mert külföldön élt, és sokkal jobb, mint az átlag. 8000től meg szvsz már tényleg csak olyannak éri meg fizetni, aki angol anyanyelvű, vagy sokáig élt angol nyelvterületen.

2024. febr. 29. 17:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!