A szobeli vizsgára mennyi idővel előtte kezdtetek el
készülni?
Figyelt kérdés
Angol középszintű érettségit csinálok idén. 20 évvel ezelőtt érettségiztem, de most szeretnek főiskolára menni, ezért h elerjem a pontokat minimum egy 4es angol kozepfokot kell hoznom. Tavaly októberben elkezdtem egy tanárral tanulni és május 11ig csak az irasbelivel foglalkoztunk, minimalis szinten néha beszélgettünk. Most ott tartunk h alig állunk vhogy a szobelivel, a témák teteleinek a kidolgozasaval holnap fogunk végezni. Szerinte a kovetkezo 3 hét elég lesz, közben pedig azt érzem h ehhez bizony neki kellett volna állni már akar március elején. Október óta heti két órát vettem, de ha szól, akkor lehetett volna heti 3 hét is. Azt mondja h ha korábban kezdtünk volna el készülni, az nem ért volna semmit, mostanra biztosan elfelejtettem volna a szavakat. Mosr viszont kapkodás van, be rakott heti 4-5-6 órát is, nonstop angol filmeket kene hallgatnom. A kepek összehasonlítását se vettük meg át. Ő úgy gondolja h megvan a tudásom, de lelkileg nem állok azon a szinten, de szerinte meg be érhet. Szerintem az van h nem vállalja a felelosseget azért h nem kezdte el időben a szobelire való felkészítést. Úgy véli h szorongó típus vagyok és ezen az se segített volna, ha korábban nekiallunk, és h azért nem mondta akkor h emeljunk órát m fáradtnak tuntem. Szerintetek tényleg nincsen ebben semmi felelőssége?
Alapesetben párhuzamosan szokás ezekre készülni, nem hallottam még ilyet, hogy komplex vizsgánál ennyire megbontják. Valami itt félrecsúszhatott, vagy te becsülöd alá magad nagyon, vagy ő nincs annyira a topon tanítás ügyileg.
2023. máj. 28. 21:23
2/8 anonim válasza:
3 hétnek elégnek kell lenni arra, hogy szóbelire felkészülj.
2023. máj. 28. 21:25
3/8 anonim válasza:
Amikor elkezdtem angolul tanulni, akkor kezdtem készülni az összes későbbi vizsgámra.
2023. máj. 28. 21:28
4/8 anonim válasza:
Azt nem tudom, hogy ennyi idő elég lesz-e, de középszinten egy négyes eredményhez összességében csak 60% kell. Szerencsére az angol érettségi esetén a szóbeli csak 33 pont a 150-ből (nem 50 mint a többi tárgynál), így nem tudod annyira lerontani az írásbelit ha esetleg mégse sikerül olyan jól a szóbeli. Szóval szerintem tegyél bele mindent ebbe a 3 hétbe, de ha jól sikerült az írásbelid, akkor én nem nagyon izgulnék a szóbeli miatt.
2023. máj. 28. 21:37
5/8 A kérdező kommentje:
Az biztos h én is alabecsulom magamat, de szerintem ezt lehetett volna kicsit azzal kompenzálni h nem 3 héttel elotte kezdünk el készülni.
Plusz meg azzal védekezik, h iszonyat nem tudnak a diákok angolul, hozzájuk képest én jó vagyok.
Az tény h olvasva jóformán mindent megértek, h a special expressionok alig jönnek a számra, a témákhoz se tudok meg jóformán hozzászólni se. Azt mondja h 5-8 minta vizsgát megcsinalunk es nem lesz gond.
Nekem ez vhogy nagyon kevésnek tűnik es az külön nem tetszik h rám van bízva h milyen ütemben haladjunk. Nem én vagyok a tanár, nem nekem kell tudnom a tanulási ütemezést.
2023. máj. 28. 21:39
6/8 A kérdező kommentje:
Ahh, az írásbelin nagyi kivoltam. Megírtam előtte a 2021es és 2022es erettsegiket probakent, 82 és 85 százalékosak lettek, aztán az idein meg így éreztem h nem lett jó sajnos. Ami korábban az erossegem volt, a hallott szöveg értése, ment a legkevesbbe, olyan baromi hangosan szólt a felvétel h teljesen összezavart.
2023. máj. 28. 21:42
7/8 anonim válasza:
"a témákhoz se tudok meg jóformán hozzászólni se"
Ez abból adódik, hogy nincs mondanivalód, ami pedig abból adódik, hogy magyarul sem tudnál hozzászólni a témákhoz. Beszélgess, vitatkozz többet magyarul is a vizsgáig, hallgasd figyelmesen, amikor mások beszélgetnek, hogy milyen témákban milyen szempontokat hoznak elő, stb. Ha lesz mondanivalód (magyarul), akkor angolul is sikerülni fog elmondani, amit akarsz.
2023. máj. 28. 23:04
8/8 anonim válasza:
Matekra kb. 15 évvel előtte, történelemre két nappal.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!