Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Érettségin ha megbukok németbő...

Érettségin ha megbukok németből akkor csinálhatom azt, hogy pótvizsgán angolból vizsgázok inkább mert az jobban megy?

Figyelt kérdés

És ha nem tudok ősszel pótvizsgázni akkor mennyi időm van pótolni a vizsgát nyelvből,hogy meglegyen a teljes érettségim? (Mert így csak törzslapot kapok amin a nyelven kívül minden fel van tüntetve, hogy sikeres vizsgát tettem)

Vagy lehet, hogy ez a törzslap egy idő után elévül és érettségizhetek újra mindenből? Ahhh...nagyon elvagyok keseredve,hogy mi lesz most :(

2023. máj. 28. 02:11
 1/4 anonim ***** válasza:
31%
Ha megbuksz matekbôl, vizsgázhatsz helyette töribôl?
2023. máj. 28. 03:18
 2/4 anonim ***** válasza:
68%

Az őszi (októberi-novemberi) érettségi vizsgák teljesen függetlenek a tavaszi-nyári érettségitől. Arra a tárgyra jelentkezel ősszel, amire csak akarsz. Így ha németre jelentkezel ősszel és sikerül, akkor is meglesz az érettségid (feltéve, hogy a többi tárgy megvan). Persze ha már nem lesz tanulói jogviszonyod, akkor ez 30 ezer forintba fog kerülni.

Mindettől függetlenül fel nem foghatom, hogy ha jobban megy a német, ugyan miért angol érettségire jelentkeztél most tavasszal. Ennek semmilyen lehetséges, racionális okát nem tudom kifundálni.

2023. máj. 28. 07:15
 3/4 anonim ***** válasza:
68%
#2 voltam, bocsánat, most látom, hogy a válaszomban felcseréltem az angolt és a németet, ettől még ugyanúgy igaz, amit írtam.
2023. máj. 28. 07:23
 4/4 A kérdező kommentje:

Világ életemben németet tanultam de sosem volt az erősségem, nincs hozzá érzékem vagy csak szimplán nem megy a nyelv, nem tudom.

Az érettségit "félbe" hagytam és elkezdtem inkább dolgozni, a munkahelyemen napi szinten hallom az angolt és egy csomó dolog úgymond "rám ragadt" és úgy érzem ez a nyelv jobban menne, mintha fogékonyabb lennék rá. Ebből adódóan gondoltam arra, hogy egy tanárral felkészülnék az angol érettségire és ha még csak egy 2es lesz nekem már az is megfelelne, legalább meglenne az érettségi és nem kéne aggódnom miatta, hogy félbe maradt.

2023. máj. 28. 23:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!