Mennyire nehéz a felsőfokú nyelvvizsga angolból?
Akik már túl vannak rajta, elsősorban az ő véleményük érdekelne. Mennyit készültetek, milyen a vizsga, milyen feladatok vannak, stb.
Az jó úgy, ha bevállalom a felsőfokút, vagy előbb érdemesebb egy középfokút megpróbálni?
Szerintem előbb érdemes középfokkal próbálkozni. Én is azt hittem, hogy nekem már menne aztán a középfok se sikerült :O
Neten találsz feladatokat ( én középfokra néztem) ha az már hibátlanul és kisujjból megy akkor kis gyakorlás még és megpróbálhatod az emeltet.
Én 2007 nyarán középfokúztam, 2008 januárjában mentem felsőfokra, akkor sajna nem sikerült, most novemberben pedig igen! És megkockáztatom, hogy most kevesebbet készültem, mint januárban, noha akkor jártam tanárhoz is - most tanár nélkül is ment. Én most vagyok 18 éves, szeretem a nyelvet, de nem voltam biztos benne, hogy sikerülni fog. Mégis ment :D
Amúgy középfokon meg 1. felsőfokon BME-nél voltam, 2. felsőfokon TársalKODÓn, az összes helyen nagyon rendesek voltak a vizsgáztatók, úgyhogy őket tudom ajánlani (mégha nem is sikerült a felső elsőre a BME-nél..)
Köszönöm a válaszokat!!
Igazából azért kérdeztem, mert egyetemista vagyok és a diplomához ugye kelleni fog, és mivel érettségi 5-ös lett angolból és szeretem is nagyon ezért egyértelmű, hogy ebből szeretnék nyelv vizsgázni, csak azt nem tudom még, hogy közép, vagy emelt szinttel próbálkozzam. Az a baj, hogy érettség óta (2007) nem foglalkoztam vele és érzem, hogy sokat felejtettem.. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!