Hogyan fognátok hozzá?
Sziasztok,
40 éves férfiként szeretném újrakezdeni a nyelvtanulást, mivel a munkám egyre inkább megköveteli. Sajnos az államvizsga óta, bő 15 éve nem foglalkoztam különösebben a nyelvvel, nemigen volt rá szükségem. Akkor volt egy gyenge közép-, erős alapszintem; azóta legfeljebb csak olvastam angolul, írás, beszéd, hallás szinte minimálisan. Mit javasoltok, hogyan fogjak hozzá? Csoportos tanfolyam? Online-képzés? Magántanár? Utóbbira is szívesen áldoznék az ésszerűség határain belül, és természetesen a gyakorlásra is szánnék időt. Mondjuk heti 3x1-2 óra képzésben és ugyanennyi idő otthon? Ez elégséges lehet kezdésnek? Egy biztos, autodidakta módon nem látom értelmét, legalábbis magamat ismerve. A rövidtávú cél az, hogy - ha még nem is magabiztosan, de - menjen a társalgás és a levelezés alapszituációkban, és ezt szeretném 3-6 hónap alatt elérni. De ha több idő, akkor több...
Mit gondoltok, mi lehet a leghatékonyabb út?
Köszi!
Hát, neked kell tudnod, hogy inkább emberek között tanulnál-e szívesen vagy magántanárnál... Mindenesetre azt a hozzáállást felejtsd el, hogy "magadat ismerve", mert így semmi se lesz belőle, akár tanfolyamra mész, akár magántanárhoz: rád mindenképpen szükség lesz, muszáj lesz neked foglalkozni a nyelvvel, más nem teheti meg helyetted.
Kezdetnek most azonnal állíts át, amit csak tudsz, angolra: a telefonodat, a böngésződet, a játékokat, amikkel játszol, stb.
És minden nap tölts legalább 5-10 percet azzal, hogy angolul futod át a világ híreit és/vagy angolul nézel valami sorozatot és/vagy egy oldalt kitöltögetsz valami szókincses vagy nyelvtanos, megoldókulcsos könyvben, meg úgy egyáltalán, minél több mindent angolul csinálsz.
Szövegértésed nem a legjobb, haver.
Hú de régi kiírás ez!
Na mit sikerült aztán Kérdező?
Kíváncsi vagyok rá, mi lett-hogy lett!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!