ELTE BTK Germanisztika tapasztalat?
Tokmindegy hogy melyiket vegzed ha multihoz mesz, a multik egyetemet sem kernek. Van kollegam aki 12 osztallyal van (multinal dolgozom), de beszeli a nemetet es kutyat nem erdekli a vegzettsege ha normalis multihoz mesz nem a papirt fogjak kerni.
Tanarival elmehetsz tanarnak a diploma egyenerteku a C1es nyelvvizsgaval, most hogy te megutod e azt a szintet vagy nem az fugg attol hogy te is mennyi energiat teszel bele.
En olaszos voltam de semmit nem tett hozza az olasz nyelvi tudasomhoz az a 3 evnyi alapszak, kar lenne tagadni. Hogy mas karokon hogy megy nem tudom.
#1: Te azt sem tudod, hogy msc vagy MA szakra jártál-e. A legtöbb multihoz pedig a beugró a - bármilyen - diploma.
Kérdező, én a helyedben maradnék inkább (legalábbis elsődlegesen) a tanárinál, ha amúgy az is tetszene, mert a fordítók és tolmácsok előtt már nem biztos, hogy nagy jövő áll (lásd: mesterséges intelligencia fejlődése), de egyébként tanári után is megcsinálhatod a fordító és/vagy tolmács képzést.
már miért venne fel téged német szakos diplomával multicég?
én például business communication és PR szakokon végeztem, és felsőfokúm van németből, általános és gazdasági-üzleti szaknyelvi.
csak a nyelvtudásért nem vesznek fel, mert akik a cégnél vannak, alapból olyan szakot végeztek, ami kompatibilis egy céghez, és beszélnek ők is idegen nyelveket.
4-es, de nagy marhaságokat sikerült leírnod!
ne kamuzd már be, hogy érettségivel bejut egy multihoz bárki, max., kávét főzni vagy futárkodni.
igenis káérik a szakirányú végzettséget, a diplomát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!