Azért tanulni angolul, h. külföldön tanulhass mesterképzésen?
észak-európai országokban (svéd, norvég, dán stb.) ingyenes az egyetem minden EU-s állampolgárnak, és angolul is elvégezhető.
de ahhoz felsőfok kell... van köztetek olyan, aki képesnek tartaná magát letenni egy felsőfokút, és angolul tanulni egyetemen?
nem akarom arra elvinni a beszélgetést, h. ki akar menni közületek, ki nem (ilyen kommenteket ne írjatok, ez nem az a topic), kizárólag a nyelvtanulás szempontjából kérdezem.
nem tudom, mi a bánatnak írsz, ha értelmetlen, amit mondasz.
normális emberek válaszát várom, nem érdekelnek a trollok.
Ha nyugati egyetemen akarsz mastert szerezni, ahhoz szükséges a jó angoltudás.
Ha ez a terved, akkor tanuld az angolt.
Aki meg komolyan akar angolul tanulni, az meg tudja szerezni a szükséges tudást. (Habár Nyugaton nem a nyelvvizsgát nézik, csak az érdekli öket, tudod-e megfelelö szinten használni a nyelvet.)
"van köztetek olyan, aki képesnek tartaná magát letenni egy felsőfokút, és angolul tanulni egyetemen?"
Azért ez egyáltalán nem egy megugorhatatlan szint, ez a legkevesebb ha egy kompetens szakra mész nem valami bóvli büfészakra akkor a vizsgák sokkal nagyobb kihívást fognak okozni mint egy ilyen egyszerü nyelv elsajátítása mint az angol.
Én például a Data Science MSc-t angol nyelven csináltam külföldön, már 17 évesen felsőfokú angol nyelvvizsgám volt de meg sem közelítette a nehézségi szint egy-egy szivatósabb Anal 3-4 vizsgát amit az ELTE-n oktattak.
"már 17 évesen felsőfokú angol nyelvvizsgám volt de meg sem közelítette a nehézségi szint egy-egy szivatósabb Anal 3-4 vizsgát amit az ELTE-n oktattak"
Számodra. Más meg épp fordítva van vele.
Miért kell lenézni kapásból azokat, akiknek nehézséget okoz az, ami neked könnyedén megy?
3
nekem kihívás, mert se ált. isk.-ban, se gimiben nem tanulhattam angolt, tanfolyamra, magántanárra nincs pénzem.
tehát egyedül tanulom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!