Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Érdemes angolul csinálni a...

Érdemes angolul csinálni a mesterképzést?

Figyelt kérdés

Ha minden jól megy, akkor ebben a félévben lediplomázom BSc-n gazdálkodási és menedzsment szakon. Szeretem ezt az irányvonalat, jól is megy, jelenleg is ilyen területen tudom magam elképzelni, így mennék tovább vezetés-szervezés mesterre.

Amúgy is túlagyalós/dilemmázós vagyok és nem tudom, hogy az adott szakból magyart vagy angolt csináljak. Folyékonyan beszélek angolul azzal nincs baj, bár tény, hogy nem tudom, milyen lenne úgy tanulni, de nem hiszem hogy a nyelvvel sok problémám lenne.

Másrészről, az angol képzésen szinte csak külföldiek vannak akik elég zárkózottak, így szerintem a magyaron sokkal jobb lenne a társaság (bár ezt előre természetesen nem tudhatom).

Van ismerősöm aki az angolt végezte, de semmivel sem kap több fizetést, nincs előbbre mint aki magyaron csinálta. Adott esetben külföldi elhelyezkedésnél sem tudom mennyit számít, mert ugye magyar diploma, egy munkahelyen meg úgyis azt nézik, mennyire tudok beszélni/használni a nyelvet.

Az is felvetődött bennem, hogy esetlegesen az angolon (pont a nyelv miatt),lehet kicsit engedékenyebbek, kicsit könnyebb lehet a tananyag pl. Ilyet is hallottam. Szóval nem biztos, hogy megéri.

Mik a tapasztalatok? Megéri angol mesterre menni?

Nem tudom, hogy szeretnék-e a külföldön élni vagy dolgozni a jövőben. Gondolkodtam további továbbtanuláson, de akkor meg ott megint más nyelvről lenne szó.

2021. nov. 9. 14:32
 1/7 anonim ***** válasza:
22%
Szerintem ez a tipikusan tök felesleges kategória. Inkább keress gyakornoki helyet, azzal előrébb vagy.
2021. nov. 9. 14:37
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Az angolnak van pár elönye:

1. Sokkal jobban megtanulsz tényleg beszélni angolul, nem csak nyelvvizsga szinten

2. Ha netán külföldiekkel kell kommunikálni késöbb, akkor az összes kifejezést ismered angolul, nincs félreértés rossz szóhasználat miatt

3. Megszokod a külföldieket, nem csak magyarokkal leszel képes együtt dolgozni

2021. nov. 9. 14:52
 3/7 A kérdező kommentje:
#2 nem csak nyelvvizsga szinten beszélem a nyelvet (2 db felsőfokú nyelvvizsgám van egyébként, egy ecl és egy IELTS), hanem rendesen folyékonyan. Nem vagyok anyanyelvi szintű nyilván de az átlagnál jobban beszélem, használom, értem. Emögött van 15 év.
2021. nov. 9. 15:03
 4/7 A kérdező kommentje:

Kedves első, nem az érdekel ki mit gondol, érdemes-e továbbtanulni hanem hogy melyiken?

Egyébkébt tervben van az is.

2021. nov. 9. 15:03
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
en tok mas szakon voltam, de nalunk az angol sokkal konnyebb volt mint a magyar msc
2021. nov. 9. 15:05
 6/7 A kérdező kommentje:
Igen, én is ettől "tartok" hogy könnyebb, viszont nem vagyok meggyőződve arról hogy a könnyebb feltétlen jobb is.
2021. nov. 9. 15:10
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
igen ezt en is inkabb kritikanak szantam :D ha ujrakezdhetnem nem az angolt csinalnam
2021. nov. 9. 15:14

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!