Hol találok B2-es francia szótárt nyelvvizsgához?
Itt nézve a mintafeladatokat, olvasáskészségnél,
Ez a B1-hez elég, a B2 már sokkal nehezebb, nem tudom franciábol oda 8-10 ezer szó kell már hogy értsd?
Csak elkeserítő hogy ilyen nagy szókincset várnak el. Vagy úgy vannak vele hogy tudják hogy nem tudsz mindent, de ki tud következtetni? B2-höz mindenhol 4-5000 szót írnak, b1--hez meg 2000-et, én meg azt veszem észre hogy a B1 4000, B2 meg 8000 inkább.
Szerintem az angol nem ilyen durva.
"Vagy úgy vannak vele hogy tudják hogy nem tudsz mindent, de ki tud következtetni?"
Igen.
A könyvek meg kereskedelmi termékek, azokat olyanra írják, hogy minél jobban el lehessen adni és kész.
Vagyis nem az a lényeg, hogy milyen (sokszor egymának ellentmondó) számokkal dobálóznak a szókincs tekintetében mindenféle források, hanem hogy mit ír a hivatalos forrás arról, hogy mi is az az A1 szint, meg A2, B1, B2, stb, amit itt tanulmányozhatsz:
"ha egynyelvű vizsgára mész, oda kétnyelvű szótárt ugyanis nem vihetsz"
Ez vizsgarendszerenként más és más lehet, meg kell nézni a vizsgaszabályzatban. Szerintem legtöbb egynyelvű vizsgára lehet vinni kétnyelvű szótárat, pl. az emelt érettségire is lehet, DExamra is, stb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!